Enigma

Secila nga zgjedhjet mund të zbulojë një pjesë të personalitetit tuaj. Shikoni foton dhe mendoni, cili prej këtyre të katërve është më budalla? Nëse zgjidhni Nr. 1, për fat të keq, ju jeni një person i cili shpesh heq dorë. Ju mendoni se nuk mund të ndikoni gjithsesi në situatën,

Ndoshta nuk e keni ditur, por shuplaka zbulon shumë gjëra për ju që nuk i keni ditur. Shikoni përse bëhet fjalë. Sekreti i ardhmërisë suaj nuk fshihet nën hundën tuaj, por është direkt në shuplakat tuaja. Falë hiromantisë, gjithçka që dëshironi të dini fshihet pikërisht në këtë vend dhe këto

Varet nga mënyra se si e përcakton fjalën ‘uzurpim’. Një fjalor e përshkruan atë si “të marrësh pushtetin me forcë, ose pa autoritet ligjor”, kështu që është argumentuar se për shkak se Rikardit në fakt iu ofrua kurora në vitin 1483, nuk pati uzurpim. Sidoqoftë, Fjalori i Anglishtes i Oksfordit

Egjiptianët e lashtë besonin se ishte e mundur të jetonin përsëri pas vdekjes. Megjithatë, jeta e përtejme merrte forma të ndryshme, në varësi të statusit shoqëror të të ndjerit. Tekstet funerare – shkrimet për varrin, të menduar për të ndihmuar të vdekurit që të arrinin një jetë të përshtatshme pas

“Përveç Olimpit, Dielli nuk kish parë asnjëherë ndonjë gjë aq të madhe”, shkruante shkrimtari Antipater i Sidonit për Tempullin e Artemidës në Efes. Tempulli ishte një mrekulli arkitekturore dhe një nga Shtatë Mrekullitë e Botës së Lashtë, por fatkeqësia ra mbi të në vitin 365 para Krishtit, kur një shtetas

Çfarë na shtyn për të kërkuar një kuptim të fshehur tek numrat? Ndoshta e bëjmë vetëm për t’u vënë në provë. Njeriu ka një aftësi të lindur për të njohur skemat. Në mënyrë të ngjashme, truri interpreton impulset dhe kërkon që t’i japë kuptim mjedisit tonë. Sepse numrat ushtrojnë mbi