Enigma

Qeveria indiane ka thënë se “nuk ka prova” që mauzoleumi i famshëm mysliman i Taj Mahalit ka qenë në fillimet e veta një tempull hinduist. Një gjë të tillë e ka deklaruar ministri i Kulturës, mahesh Sharma, duke u përgjigjur gjatë një seance pyetjesh në Parlament. Seanca ishte kërkuar nga

Në të gjithë botën ai është shndërruar në sinonim të frikës dhe terrorit. Megjithatë, ai u mor dhe përdor nga nazistët që në fillim pikërisht për shkak të domethënies së tij si yll fatlum. Suastika, që në sanskrinisht do të thotë TE JESH I LUMTUR, është një prej simboleve më

Nga Shirazi, Ben Andoni Cili është Persepolisi? Persepolis, fjalë për fjalë, do të thotë “Qyteti i Persianëve”. Dikur ishte kryeqyteti ceremonial i Perandorisë Akamenide (Daton qindra vjet para Krishtit). Persepolis është i vendosur 70 km në verilindje të qytetit të Shirazit, qendra e Provincës Farsi në Iran. UNESCO i shpalli

– Në Skoci lindin më shumë flokëkuq se sa në krejt pjesën tjetër të botës – Krokodili nuk e nxjerr dot jashtë gjuhën e vet – Është e pamundur të fundosesh në Detin e Vdekur pa ndihmën e pajisjeve – Qentë mund të stërviten që ta nuhasin kancerin e mushkërive

Linguistët e Universitetit Columbia parashikojnë që vetëm 600 gjuhë do të mbesin në vitin 2115. Kjo për shkak të lëvizjeve të popullsisë dhe prindërve të cilët nuk do ua mësojnë fëmijëve të tyre gjuhën amtare. Kjo do të ndodh vetëm në disa pjesë të botës. Dr John McWhorter thotë se