Enigma

Kur bëhen bashkë mendjet më të zgjuara, ne të gjithë presim që ata të japin shpjegim për çdo gjë. Gjithsesi, herë pas here dalin probleme të reja që as shkencëtarët e NASA-s nuk mund t’i përllogarisin e t’i kuptojnë. Një javë më parë, ndërsa NASA po vëzhgonte mbi det në

Probleme të mendimit dhe paradokse të lashta Në shekullin V P.E.S, filozofi dhe ushtari Arkitas shtoi një pyetje në dukje të thjeshtë. Ai tha: “Çfarë ndodh me një shtizë, kur ajo hidhet përtej kufirit të jashtëm të universit? Ai rrikthehet apo zhduket tërësisht nga kjo botë?”. Më vonë filozofët, duke

John F. Kennedy lindi në vitin 1917 dhe u bë president i SHBA në vitin 1961. Kur u vra ishte 46 vjeç dhe ishte në detyrë prej dy vitesh. Shuma e këtyre numrave është 3926. Nikita Hrushovi lindi në 1894 dhe u bë kryetar i Bashkimit Sovjetik në vitin 1958.

Ata që besojnë në horoskopë dhe pseudoshkenca janë shpesh persona të brishtë dhe kanë nevojë për konfirmim. Megjithatë, tendenca për të besuar në iracionalen është tani e lidhur edhe me faktorët socialë: Këto qëndrime nuk lidhen domosdoshmërisht me njerëzit me pak kulturë dhe për këtë arsye më shumë naivë. Ajo

“Nga ora dhe dita kur lindim, duhet të varet një ngjarje e ardhshme, që në realitet është frut i zgjedhjeve tona si dhe kushteve të tjera të pafundme përreth. Në absurditetin e vet, ky besim shfaq të gjithë dëshirën tonë të panginjshme për siguri: duam pra, që e ardhmja jonë

Kulla e Babel-it Kulla e parë në botë, është ajo e Babel-it. Njerëzimi e kishte ndërtuar atë për ta arritur qiellin. Në librin e Zanafillës shkruan kështu: Njerëzit donin ta mbërrinin qiellin. Kështu, vendosën ta ndërtonin një Kullë, përmes së cilës të arrinin lartë. Mirëpo, Perëndia duke e parë këtë