Horizonti.al

Kur Uinston Çërçilli, u paralajmërua nga ministri i Jashtëm i Gjermanisë, që nëse do të niste Lufta e Dytë Botërore, italianët do të ishin në anën e tyre, britaniku u përgjigj ftohtë: “Kjo është e drejtë, ne i kishim ata në krah herën e fundit!”. Truri i qenve u bë më

Nga Stephen Dowling Jam duke qëndruar jashtë shkollës fillore të fëmijërisë sime. Është një ditë plot diell, dhe jam i rrethuar nga shokët e mi të klasës. Janë ndoshta më shumë se 100 fëmijë. Kam një ndjesi tëzbehtë se disa nga mësuesit e mi ndodhen aty pranë, por vëmendja ime

Historia, na ka treguar rrëfime të dhimbshme të mizorive të kryera në të kaluarën, nga tiranë dhe  sundimtarë të pamëshirshëm. Por pak ngjarje, kanë qenë aq të tmerrshme sa Holokausti, dhe pak diktatorë kanë qenë aq mizorë sa Adolf Hitleri. Megjithatë, ligësia e tij nuk do të mund të bënte

Nga Laura Geggel Njerëzit modernë dhe Neandertalët, mund të kenë ndryshuar të paktën 800.000 vjet më parë. Ky përfundim, vjen nga një analizë e gati 1.000 dhëmbëve nga njerëzit, dhe të afërmit tanë të ngushtë. Ky vlerësim i ri, është shumë më i vjetër se sa vlerësimet e mëparshme të

Nga Alessia Marcocci Femra të frikësuara, meshkuj guximtarë. Për një kohë gjinia femërore, ka mbajtur përcaktorin “e dobët”, në krahasim me mbiemrin “i fortë” për mashkullin, duke nënkuptuar gjithashtu një prirje të ulët për të rrezikuar nga ana e grave krahasuar me burrat, si në karrierë, ashtu edhe në jetën

Kur jeton në një botë të shkatërruar nga urrejtja dhe trazirat, është e lehtë të harrohet fakti që planeti ynë është një vend i mahnitshëm. Katedralet, piramidat, Muri e Madh…bota është e mbushur me thesare, të ndërtuara nga njeriu ose natyra. Në listën zyrtare të Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s janë