Histori

Shërbimi sekret më i frikshëm i botës, KGB-ja sovjetike ka qenë e njohur në të kaluarën e saj me shumë emra, por fillimet i ka në Revolucionin Bolshevik të 1917-ës. Më 20 dhjetor 1917 themelohet ÇEKA, forca e parë sovjetike e policisë sekrete; Çeka (akronim rusisht për komitetin e emergjencës)

Një libër i Robert Gildeas, pretendon se rezistenca më efektive gjatë Luftës së Dytë Botërore, u krye në mënyrë disproporcionale nga emigrantët, studentët, hebrenjtë polakë dhe komunistët spanjollë. Sipas tij pjesa dërrmuese e francezëve ishin pasivë, ndërsa miti i Rezistencën franceze i detyrohet më tepër gjeneralit Sharl De Gol Nga

Eshtrat e Víctor Manuel III u kthyen të dielën në Romë nga Egjipti, ku vdiq në ekzil, pasi kishte qeverisur nga 1900-1946, gjatë luftrave botërore dhe diktaturës së Benito Musolinit. Të gjitha këto kanë stisur një debat në Itali. Një avion ushtarak solli eshtrat e mbretit të parafundit të Italisë që

Nga Aurenc Bebja Francë – 19 Dhjetor 2017 Në librin në gjuhën frënge, “Vie d’Ali-Pacha, visir de Janina, surnommé Aslan ou le Lion – Jeta e Ali-Pashës, vezirit të Janinës, i thirrur Asllan ose Luan”, të autorit Alphonse de Beauchamp, botuar në Paris në vitin 1822, gjejmë një fragment të veçantë,

  Historia epike dhe trishtuese e Jan Kershout, prodhon tronditje të lidhura me titujt aktualë në media. Ushtarët polakë mbyllin kufirin. . . . Ngritja e të djathtës austriake. . . . Raport mbi aktivitetet e errta. . . Votim tronditës i britanikëve. . . . Gjermanët duan sanksione kundër

… “Tradhëtia ishte profesioni i Filbit, ishte natyra e tij. Ama turpi ishte që shërbimi sekret t’i identifikonte klasën shoqërore dhe besnikërinë. Establishmenti”, këmbëngulte Le Carré, “ka dhënë demonstrimin e një grotesku të pazakontë. Ndoshta Filbi ishte spiuni që ky establishment meritonte”. I është përgjigjur, me një snobizëm të thatë,