Histori

Një spiune misterioze, në gjendje të joshë diktatorë dhe mbretër. Mbajti në ankth Londrën dhe Berlinin në vitet tridhjetë. Ndoshta kishte një projekt të fshehtë: sjelljen e kryqit të thyer në Britaninë e Madhe. Eshtë e njohur mbi të gjitha, për arsye se ishte shkaku i heqjes dorë nga froni,

Simboli Olimpik modern me pesë rrathët me ngjyra të ndryshme ashtu sikurse edhe flamuri olimpik u propozua nga Pjer de Kubertin në vitin 1914. Pesë rrathët e ndërthurur përfaqësojnë pesë kontinentet e jetuar nga njerëzit në rruzullin tokësor (kontinenti Amerikan konsiderohet si një i vetëm). Ndërthurrja e rrathëve është shenjë e përgjithshmërisë së

  Sulltan Mehmeti II – pushtuesi i Kostandinopojës – shtoi të gjithë Greqinë në pushtimet e tij europiane në mesin e shekullit 15. Mehmeti II udhëtoi nëpër Athinë dhe admiroi shkëlqimin e lashtë të Akropolit. Ai njohu gjithashtu edhe vlerën e tij ushtarake dhe vendosi një garnizon me ushtarë mbi

Diktatorëve nuk e shërbejnë aftësi të veçanta. Më e rëndësishmja është të shfaqet njeriu i duhur në momentin e duhur Mëshimi më shumë mbi ndjenjat sesa mbi arsyen: më mirë pasioni sesa koherenca. Në fund të fundit, fjala “dashuri” është përdorur shumë në diktatura (Mussolini: “Do të doja që një

Artikulli që po ribotojmë sot në bota.al, me titull “Shqipëria dhe turbullirat e Ballkanit”, është botuar në gazetën e të madhit Faik Konica, “Albania”, në qershor të vitit 1903. Eshtë një analizë brilante, një përpjekje për të parashikuar atë që pritet të ndodhë – sipas tij së afërmi – në

“Besimtari i vërtetë”, i Keti Martonit është një portret interesant dhe tepër i rëndësishëm i një komunisti të devotshëm nga Bostoni, i cili punoi për regjimin sovjetik “The Guardian” “Nuk është ekzagjerim, të thuhet se historia e Noel Filld është në ADN-në time”. Keti Marton rrufit një gllënjkë kafe. Prindërit