Histori

Ne shtator te vitit 1913, Gazeta “Dielli” e cila dilte në Boston, në një artikull mjaft interesant shkruante lidhur me një propozim të Greqisë që të bëhej një mbretëri dualiste mes Greqisë dhe Shqipërisë, në një model të përafert siç ishte Austro-Hungaria. Artikulli raportonte: Vlorë (21 shtator 1913) Në Shqipëri

Nëse ke patur fatkeqësinë që të kesh bërë shumë histori, ose nga ai lloj i gabuar i historisë në shkollë, atëherë me shumë gjasa ti mban mend vetëm një gjë: sa e mërzitshme që është! Mund të kesh kujtime të dhimbshëm për Luftën e Njëqind Ditëve, Luftën për stafetën spanjolle

Kushdo që ka fshehur dorëshkrimet për të mos i gjetur romakët, ka bërë një punë të mrekullueshme. Tekstet në Kumran mbetën të pazbuluar për pothuajse dy mijëvjeçarë. Disa udhëtarë europianë në shekullin 19 ekzaminuan atë që e mendonin se ishte një fortesë e lashtë pa ndonjë interes të veçantë. Më

Personazh shumë i diskutuar, në vitin 1927 Charles Lindbergh e lidhi emrin e tij me fluturimin e parë transatlantik, i vetëm. Një sipërmarrje (edhe) mediatike Kjo nuk është një përrallë amerikane. Charles Augustus Lindbergh, postieri i ngathët fluturues që përshkoi i pari Atlantikun në vetmi, është parodia e rosakut të

Amerika i jepte mirëseardhjen shkencëtarit që një herë e përgjithmonë kishte ndryshuar mënyrën tonë të perceptimit të hapësirës, kohës dhe universit. Dhe që prej pak vitesh – domethënë që kur kryevepra e tij, teoria e përgjithshme e relativitetit ishte demonstruar prej vëzhgimeve astronomikë të dy ekipeve të pavarur studiuesish britanikë

Në fillimet e nëntëqindës mbizotëronte besimi në të ardhmen, por tensionet e nëndheshëm prodhuan katastrofën GIUSEPPE GALASSO Europa e vitit 1914 u shndërrua shumë shpejt në legjendë, pasi më shumë se katër vite luftë kishin tronditur çdo aspekt të jetës së saj civile dhe morale. Po çfarë ishte ajo botë