Histori

Seria: LUFTA E DYTE BOTERORE: Misionet që kthyen “peshoren” e luftës Data: Shtator 1940 Objektivi: Bashkëpunimi shkencor dhe teknik me SHBA, me qëllim që të vazhdojë ndihmën e saj për Britaninë. Palët ndërluftuese: Henry tizard, pjesëtarë të ushtrisë britanike dhe komuniteti shkencor Skena: Territori i SHBA Cili ishte Henry Tizard?

Ishin kryqëzatat e Veriut. Të pamëshirshëm dhe shumë të fuqishëm, ishin ata “Njerëzite  zinj”, terrori i fëmijëve rusë dhe komanë. Kalorësit teutonikë paraqisnin megjithatë dallime nga urdhërat e tjerë. Më i dukshmi ishte tek simbolet: shqiponjat (simbol profan) dhe kryqët e zinj (jo të kuq apo të bardhë) ishin një

Seria: Misionet vendimtarë të Luftës së Dytë Botërore Operacioni Pastorius: Nazistët pushtojnë SHBA Data: Maj-Qershor 1942 Objektivi: Sabotazhi i shënjestrave kyce ekonomike dhe pengimi i përpjekjeve amerikane për luftë. Shënjestrat përfshinin impiantet hidroelektrikë në Ujëvarën e Niagarës, Stacioni i Pensilvanisë në Njuërk dhe impiantet e aluminit në Illinois. Palët ndërluftuese:

Nga Sokrati, tek Don Kishoti, fati i atyre që kërkojnë drejtësi. Njëri mbronte lirinë e mendimit; tjetri idealin. Ja përse çdokush mund të gjejë veten tek ata Në 19 janar 2007 mësuam se gazetari turk me origjinë armene, Hrant Dink ishte vrarë në Stamboll nga një nacionalist turk, një djalosh

Nga Mata Hari tek Gertrude Bell, nga Marlene Dietrich tek Luisa Zeni. Agjente sekrete me një armë më shumë: joshjen femërore Tinzare, kurajoze, të bukura, të guximshme dhe të  papërmbajtshme. Spiunet “rozë” kanë luajtur një rol thelbësor në intrigat ndërkombëtare që kanë shenjuar përplasjet e nëndheshme, midis shteteve dhe shërbimeve

Nga Stefan Andrews Ka shumë studime mbi alkoolin, që e vënë theksin tek rreziqet e tij mbi shëndetin, dhe në shumë pak raste tek përfitimet që mund të vijnë prej tij. Ju jeni ndoshta të vetëdijshëm, se konsumi i tepruar i alkoolit mund të dëmtojë mëlçinë, dhe me gjasë keni