Foto

Shtëpia e një peshkatari në mesin e një vendpeshkimi goditet rëndë prej Tajfunit Ramasun, teksa ky mësyu në qytetin bregdetar të Bakurit në Filipine

Portrete familjesh në vitet 1960, fëmijë me veshje tradicionale dhe Stalini në arkivol, i rrethuar nga një det me lule… një ekspozitë e re ka shfaqur eksperimentet më të hershëm në fotografinë me ngjyra në Rusi. Dhe tregon jetën atje nga vitet 1860, deri në vitet 1960 Portret i Aleksej

Dikush ishte përpjekur që të vidhte naftë nga një naftësjellës në Nigeri. DHe mori flakë. Kishte shumë trupa të djegur rreth e rrotull. Fotografia është bërë pesë minuta pas shpërthimit (Foto: Akintunde Akinleye)

Është ëndërr apo ekzsiston me të vërtetë ky vend? Këto 10 vende në botë do të ju bëjnë që të pyesni veten nëse nëse jeni duke fluturuar në një botë të bukur ëndrrash apo jeni zgjuar dhe me këmbë në tokë. Natyrë e frikshme, peizazhe joreale dhe arkitektura përrallore …

Rubrika: Fotografitë më të rëndësishme të historisë Kjo fotografi tronditëse tregon Quang Duc, një murg që i vuri flakën vetes në një rrugë të tejmbushur të Saigonit në 1963. Ai vdiq pasi protestoi për persekutimin e budistëve nga qeveria e Vietnamit Jugor. Regjimi ua kish bërë shumë të vështirë jetën

Ku të shkojnë? Janë në një burg në qiell të hapur. Në këtë fotografi, fëmijë palestinezë, me lot në sy, hipur në një kamion teksa largohen nga lagjet e tyre në kërkim të strehave më të sigurta (po a ka të tilla?), ndërkohë që bombardimet e izraelitëve vazhdojnë.