Foto

Arti është shpesh një pasqyrë, që reflekton çështjet sociale dhe problemet e ditës. Me rritjen e internetit kudo, telefonat smart, dhe pajisjet e tjera të internetit të aktivizuara, të qënit në internet gjatë gjithë kohës nuk është vetëm e mundur, është gjendja de facto për shumicën. Kjo listë ilustrimesh satirike

Yakutsk është kryeqyteti i Republikës së Sajas, në Siberinë lindore dhe është qyteti  më i ftohtë i botës. Temperaturat mesatare në dimër shkojnë -40 dhe vetëm 5 muaj i kalojnë zero gradët, nga maji në shtator. Ndodhet 450 km në rrethin polar arktik dhe është një qendër e rëndësishme kulturore,

Muri – ai i që Donald Trump ka siguruar se dëshiron të ndërtojë në kufi me Meksikën – nuk është ngritur ende. Por për t’u siguruar që barriera e ardhshme do të jetë e pakalueshme, funksionarë të Doganës dhe Sigurisë së Kufirit janë duke testuar prototipet nëpërmjet ekspertëve të ngjitjeve.

Trilogjia e Super Hënave – një seri prej tre Super Hënash ka nisur dje në mbrëmje. Do të vazhdojë në 1 janar dhe 31 janar 2018. Fenomeni hënor ndodh kur Hëna është në pikën më të afërt të Tokës dhe shfaqet më e madhe se zakonisht. Dje nuk ka zhgënjyer:

Artisti amerikan me origjinë kubane, Jorge Rodriguez Gerada ka prezantuar një projekt të pabesueshëm që është krijuar si pjesë e festivalit Land-art në Belfast. Ky është një portret gjigand në një sipërfaqe 45 mijë metra katrorë! Jorge është i njohur për madhësinë e veprave të tij, ka krijuar tashmë piktura

Vullkani Agung në ishullin e Balit ka shtuar aktivitetin e tij me shpërthim të një reje hiri prej 1500 metrash lartësi, katër ditë pasi shpërtheu një re avulli të zezë informojnë burimet zyrtare. Autoritetet kanë vendosur nivelin e alarmit 3 të shpërthimit (maksimalja është 4). Autoritetet u bëjnë thirrje popullatës