Foto

Artisti amerikan me origjinë kubane, Jorge Rodriguez Gerada ka prezantuar një projekt të pabesueshëm që është krijuar si pjesë e festivalit Land-art në Belfast. Ky është një portret gjigand në një sipërfaqe 45 mijë metra katrorë! Jorge është i njohur për madhësinë e veprave të tij, ka krijuar tashmë piktura

Vullkani Agung në ishullin e Balit ka shtuar aktivitetin e tij me shpërthim të një reje hiri prej 1500 metrash lartësi, katër ditë pasi shpërtheu një re avulli të zezë informojnë burimet zyrtare. Autoritetet kanë vendosur nivelin e alarmit 3 të shpërthimit (maksimalja është 4). Autoritetet u bëjnë thirrje popullatës

Një buall provoi besnikërinë e tij pasi u fut në mes të një tufe luanësh në përpjekje për të shpëtuar mikun e tij, i cili ishte plagosur nga luanët. Bualli u shkëput nga tufa e tij dhe erdhi për të shpëtuar mikun e plagosur. Ai dukej se po ia dilte,

Ecëm 8 km nëpër një shteg, derisa shquam llavën e kuqe dhe përvëluese. Fatmirësisht rridhte jashtë nga kufiri i parkut Kombëtar të Vullkaneve në ishullin e Havait. Fotografi izraelian, Erez Marom s’mund të përmbante emocionet. Para këtij spektakli ngriti dronin dhe filloi të filmonte. Një orë më vonë lumenjtë filluan

Gjërat e viteve ’90 ishin me të vërtetë të çmendura duke filluar që nga prerja e flokëve në mënyrë të çuditshme, veshjet  e ekzagjeruar dhe deri tek pajisjet e para elektronike. Vetëm fëmijët nga fundi i shekullit të 20-të mund të kujtojnë të gjithë lumturinë dhe zhgënjimin e asaj kohe.

Këto pamje, nuk mund të mos shkaktojnë emocione të forta, edhe për më tëpandjeshmit mes nesh. Janë fotografi të mrekullueshme, përreth botës. Mjeshtëria e këtyre fotografëve ia del që të na ofrojë një panoramë 360 gradëshe të njerëzimit mbi Tokë Një murg dhe vëllai i tij Një vajzë palestineze me