Ekonomi

Vendet në zhvillim janë si adoleshentët: kanë prirjen të shkaktojnë incidente. Bota po vazhdon të paguajë, në formën e varfërisë dhe papunësisë, pavetëdijen financiare të bankave, qeverive dhe konsumatorëve të vendeve më të pasur. Dhe tani po vjen një krizë në vendet në zhvillim, ata me një të ardhur më

Debati për perspektivën e rritjes ekonomike të vendeve në zhvillim është intensifikuar shumë. Pesimistët vënë theksin në ndaljen e prurjeve të kapitalit privat, që vjen prej reduktimit nga ana e FED (Federal Reserve) të blerjeve të aseteve afatgjatë, si dhe tek vështirësitë e të ashtuquajturave reforma strukturore të gjeneratës së

Harold James * Romani i madh i Balzakut, “Iluzionet e humbura”, merr fund me një ekspoze të dallimit mes “historisë zyrtare”, e cila është “plot gënjeshtra” dhe “historisë së fshehtë” – domethënë, historisë së vërtetë. Dikur ka qenë e mundur të fshihje të vërtetat skandaloze të historisë për një kohë

Keith Johnson Tregjet europianë janë të shqetësuar nga impakti që pushtimi rus i gadishullit të Krimesë, dhe rreziku që ai shfaq ndaj pjesës tjetër të Ukrainës, mund të ketë mbi furnizimin me gaz natyror. Por e kaluara nuk është gjithmonë një prolog – dhe ndërkohë që Rusia e ka përdorur

  Që nga fillimi i krizës, në vjeshtën e vitit 2008, ekonomia botërore ka përshkuar tre faza: një rënie e fortë që zgjati më shumë se një vit, një ringjitje ndërmjet viteve 2009 dhe 2010, e cila megjithatë nuk u transformua në një rimëkëmbje të vërtetë, dhe një recesion të

Thonë se fitimet i ka të reduktuar, por në Bursë është shndërruar në një kolos që vlen më shumë se sa Coca Cola. Sepse tregu e vlerëson modelin e biznesit, që ka në qendër rrokjen e shijeve dhe zakoneve të klientëve Një botues amerikan e krahason me “Kumbarin”. Një gazetë