Ekonomi

Lehman Brothers, një bankë investimesh që ka lindur shumë pas në kohë, në vitin 1850, përpara Luftës Civile në Amerikë, ë vetvete një grup institucionesh, që i ka mbijetuar dy Luftërave Botërore, Depresionit të Madh dhe praktikisht do lloj furtune tjetër në historinë e saj 158-vjecare, në orën 1 të

Në 21 tetor, 1929, 500 burra e gra të pushtetshëm udhëtuan për në Dearborn, Michigan, për të festuar ditëlindjen e pesëdhjetë të llampës elektrike të Thomas Edisonit. Mikpritësi ishte Henry Ford, ndërsa ndër mysafirët, njerëz të shquar si Marie Curie, George Eastman dhe John D. Rockerfeller Jr. iu bashkuan Presidentit

ALBERTO GALLO Origjina e sistemit bankar qëndron tek mëkati. Fitimi i parave mbi kohën e dikujt tjetër ishte gjë e ndaluar nga Kisha Katolike që prej shekullit 5, rreptësisht e ndaluar nga Islami dhe e kritikuar nga Torah. “Të bëje punën e Zotit” do të thoshte të shkoje drejt e

Clemens Wergin A e mbani mend boshtin e Amerikës dhe zhvendosjen drejt Azisë? Vetëm pak më shumë se 3 vjet më parë, Presienti Obama shpalli që Uashingtoni do të riekuilibronte burimet e tij drejt një pjese të botës ku, besohej se do të zhvilloheshin betejat vendimtare të shekullit 21. Atëherë

Rana Foroohar Konfliket e fundit që po ndodhin kudo, nga Ukraina në Lindjen e Mesme e deri në detin e jugut të Kinës na kujtojnë që (sic thotë Robert D. Kaplan) gjeografia ka ende rëndësi, edhe në këtë epokë të globalizmit. Politikisht, bota nuk është aspak e sheshtë. Shifrat më

Nouriel Roubini Profesor në Stern School of Business në New York University. Ka qenë Ekonomist i Lartë për Cështjet Ndërkombëtare në Këshillin e Këshilltarëve Ekonomikë të Shtëpisë së Bardhë gjatë administratës Klinton. Ka punuar për FMN, Federal Reserve në SHBA dhe për Bankën Botërore. Risqet ekonomikë, financiarë dhe gjeopolitikë të