Ekonomi

Natyra e matjes së progresit ekonomik duhet të përfshijë një kontratë të re sociale Kemal Derviş Ish Ministër i Cështjeve Ekonomike i Turqisë dhe ish Administrator i UNDP. Aktualisht Zëvendëspresident i Institutit Brookings Me hapa të ngadalë por të sigurtë, debati për natyrën e rritjes ekonomike është duke hyrë në

Francesco Guerrera* Bursa e New Yorkut është tashmë vetëm ngjasmimi i një të kaluare që nuk ekziston më. Sot, oepratorët e vërtetë të shkëmbimeve janë kompjuterët, supermendje të heshtura, efikase dhe pa ndjenja. Nuk bëjnë gabime, nuk dehen dhe nuk vijnë kurrë vonë në zyrë. Pallati neoklasik i New York

Lehman Brothers, një bankë investimesh që ka lindur shumë pas në kohë, në vitin 1850, përpara Luftës Civile në Amerikë, ë vetvete një grup institucionesh, që i ka mbijetuar dy Luftërave Botërore, Depresionit të Madh dhe praktikisht do lloj furtune tjetër në historinë e saj 158-vjecare, në orën 1 të

Në 21 tetor, 1929, 500 burra e gra të pushtetshëm udhëtuan për në Dearborn, Michigan, për të festuar ditëlindjen e pesëdhjetë të llampës elektrike të Thomas Edisonit. Mikpritësi ishte Henry Ford, ndërsa ndër mysafirët, njerëz të shquar si Marie Curie, George Eastman dhe John D. Rockerfeller Jr. iu bashkuan Presidentit

ALBERTO GALLO Origjina e sistemit bankar qëndron tek mëkati. Fitimi i parave mbi kohën e dikujt tjetër ishte gjë e ndaluar nga Kisha Katolike që prej shekullit 5, rreptësisht e ndaluar nga Islami dhe e kritikuar nga Torah. “Të bëje punën e Zotit” do të thoshte të shkoje drejt e

Clemens Wergin A e mbani mend boshtin e Amerikës dhe zhvendosjen drejt Azisë? Vetëm pak më shumë se 3 vjet më parë, Presienti Obama shpalli që Uashingtoni do të riekuilibronte burimet e tij drejt një pjese të botës ku, besohej se do të zhvilloheshin betejat vendimtare të shekullit 21. Atëherë