Ekonomi

Brenda vitit 2014, Kina mund të parakalojë Shtetet e Bashkuara dhe të bëhet fuqia e parë ekonomike e botës. Parakalimi ishte parashikuar për në vitin 2019, por përshpejtimi i rritjes ekonomike kineze, bashkë me ngadalësimin e asaj të SHBA, mund të afrojë me pesë vite një dorëzim të stafetës që

MISHA GLENNY Krimi i organizuar është biznes, dhe jo sjellje e individëve anormalë. Shpesh herë, veprimtaria e tij kërkon zinxhirë të gjatë furnizimi. Mendoni për narkotikët, për shembull: prodhimi në shtete si Afganistani apo Kolumbia, shpërndarja në Meksikë ose Ballkan, zonat e shitjes me pakicë në SHBA ose BE. Zonat

29.9 përqind e minorenëve në Spanjë rrezikojnë të bien në varfëri, duke hyrë në një tunel prej të cilit nuk do të mund të dalin më. Sipas Sekretarit të Përgjithshëm të Caritas-it europian, spanjollit Jorge Nuno Mayer, bëhet fjalë për një “brez të humbur”. Raporti i fundit i monitorimit të

Forca e grupeve të krimit të organizuar është rritur në Europë, përballë pasigurisë ekonomike. Mafia e ka përdorur krizën për të përshpejtuar infiltrimin e saj në bizneset e ligjshëm jashtë bastioneve të tyre në Italinë e Jugut, duke u zhvendosur në Romë, Milano, por edhe në Francë, Gjermani, Spanjë dhe

Diego Valiante Kanë kaluar më shumë se 4 vite që nga kolapsi i tregjeve financiarë, me kaosin që shkaktoi Lehman Brothers dhe shpëtimin e shumë (tepër) institucioneve financiarë në të gjithë botën perëndimore. Që atëherë, sistemi financiar hyri në një spirale të “alergjise” ndaj riskut, që vazhdon edhe sot e

Në librin e tij të fundit, Thomas Piketty, ekonomisti francez që “dha një dorë” në popullarizimin e nocionit të 1 përqindëshit, jep një paralajmërim të zymtë: Ekonomia e SHBA ka filluar të kalbet e të bëhet si Europa aristokratike e shekullit 19. Puna do të ketë më pak rëndësi, pasuria