Ekonomi

Isak Njutoni ishte një prej njerëzve më të zgjuar që ka jetuar ndonjëherë. Por ka një dallim të madh mes të qënit një fizikant i zgjuar dhe një investitor i zgjuar. Ekziston një anektodë shumë interesante mbi aventurat e Njutonit, në investimet e tij në Kompaninë “Deti i Jugut”. “Në

Shëndeti shpirtëror dhe mirëqenia materiale nuk janë armike: janë bashkëpunëtorë të natyrshëm,” shkruan E.F. Shumaker në thirrjen e tij të mprehtë për “Ekonominë Budiste,” e shkruajtur në kohën ndërkulturës hipi ne fillim të viteve 1970. Por ishte një tjetër ekonomist vizionar, larg nga kultura hipi në kohë dhe në ideologji,

Agjencia “Standard & Poor’s” ka nxjerrë një njoftim, ku renditen pesë ekonomitë më të brishta midis vendeve në zhvillim. Pesë më të mirët dhe pesë më të këqinjtë, sipas Standard & Poor’s Pesë të Brishtët dhe Pesë të Mrekullueshmit, është titulli i zgjedhur nga agjencia amerikane e vlerësimit për renditjen

Tema e parajsave të taksave është kthyer në faqet e para të gazetave anembanë botës, për shkak të skandalit të Paradise Papers. Se çfarë janë, kjo është e lehtë për t’u kuptuar dhe për të nxjerrë përfundimin: ato janë vende, shpesh nën sovranitetin e një shteti më të madh, ku

Diana Brown Ka qindra (sipas disa vlerësimeve, mijëra) fe në mbarë botën. Fjalorët e Oksfordit e përcaktojnë fenë si “besimin dhe adhurimin e një fuqie kontrolluese mbinjerëzore, veçanërisht një Perëndi apo disa perëndi personale”. Bazuar në këtë përkufizim, mund të nxjerrim disa krahasime interesante mes adhurimit të një perëndie dhe

Gjermania i ka treguar botës se “një vend shumë i industrializuar, mund të sigurojë prodhimin e energjisë dhe standardin e jetesës pa lëshuar dioksid karboni në ajër”. Por “ky lajm i mirë nuk i pëlqen as Rosneftit, as Gazpromit, as Kremlinit”. Nga presidenti amerikan Donald Trump tek udhëheqësja franceze e