Ekonomi

Ekonomia e Kinës e kishte lënë shumë prapa homologen e vet europiane në fillimet e Rilindjes. Në fakt, Kina ishte kaq përpara, saqë historiani i ekonomisë Eric L. Jones ka argumentuar një herë se perandoria kineze ishte “një fije floku larg industrializimit, në shekullin e katërmbëdhjetë. Në fillimin e shekullit

Nuk përbën lajm fakti që rritja e ulët ekonomike ështn një ndihmë për forcat opozitare në politikë. Në vend që të flasë për rritjen e pandalshme të populizmit, Europa ka nevojë për një bashkëbisedim më produktiv, për arsyet përse normat e rritjes ekonomike kanë vazhduar të bien në shmë vende

Evropa e pagoi shtrenjtë rënien e tij, pasi me të në presidencën franceze, kriza financiare do të ishte menaxhuar shumë më mirë. Çfarë ndodhi? Përgjigjen kërkojeni tek personaliteti i tij i dyfishtë Është një nga librat më intestigues që janë shkruar mbi krizën e madhe financiare perëndimore gjatë viteve të

Nëqoftëse përqindja e interesit nuk ekziston më, atëhere më mirë të shkohet me pushime, sesa në bankë. Toka rrotullohet me shpejtësinë e duhur nga përqindja e interesit. Sa më e lartë që të jetë, aq më shumë ia vlen barra qeranë të presësh të nesërmen. Përqindjet e interesit masin vlerën

Në fund triumfon gjithmonë fabula e gjermanëve milingona dhe latinëve gjinkalla. Zgjidhja më e thjeshtë. Pasuria është meritë, varfëria është faj. Pikë Mjafton një udhëtim në Gjermani, për të kuptuar se si funksionon sot moralizmi i pushtetit. Mediat dhe njerëzit publikë në Gjermani mbushin me kritika pjesën tjetër të Europës.

Akuzohet për çdo fatkeqësi ekonomike, e megjithatë shërben si një mburojë për destabilitetin Prej disa javësh Evropa e bashkuar, ekonomia e tretë botërore në aspektin e fuqisë blerëse, arriti në 20.000 miliardë euro në vit, jo larg Kinës dhe SHBA-së. Monedha e përbashkët, kontribuon në suksesin ekonomik, duke rritur efikasitetin