Bota

Disa astronomë e quajnë “Dora e Zotit”. Të tjerë thonë se ngjan me gojën e hapur të një krijese gjigande qiellore. Gjetur në një pamje të re të nxjerrë nga Teleskopi i ri Gjigand i Observatorit Jugor Europian, një re e vogël gazi dhe pluhuri e pagëzuar me emrin CG4

“Detyrimi për të respektuar mandatin e qartë të popullit, duke i dhënë fund politikës së shtrëngimit dhe duke rikthyer një agjendë të rritjes ekonomike, nuk do të thotë në asnjë mënyrë që nuk do të respektojmë tërësisht detyrimet tona kundrejt kredive të Bankës Qendrore Europiane dhe FMN”: e ka deklaruar

Intriga, rivalitete, “thika pas shpine”: një luftë “civile” e nëndheshme përshkon stafin e bashkëpunëtorëve dhe këshilltarëve të Princit Karl të Anglisë, sipas asaj që shkruhet në një biografi të re të trashëgimtarit të fronit të Mbretërisë së Bashkuar, i cili edhe e ka autorizuar zyrtarisht, e shkruajtur nga gazetarja e

Deputetja transeksuale polake, Anna Grodzka ka deklaruar se dëshiron të kandidojë për zgjedhjet parlamentare të majit, sipas mediave lokale. Grodzka, 60 vjec, ka pohuar se kërkon të sigurojë mbështetjen e të Gjelbërve. E lindur burrë nën emrin Krzysztof Begovski, Anna Grodzka e kreu ndryshimin e saj të seksit në vitin

Darkë informale dje në mbrëmje në Strasburg mes kancelares gjermane Angela Merkel, presidentit francez Francois Hollande dhe presidentit të Parlamentit Europian, Martin Schulz. Tema e takimit mes të treve ka qenë borxhi grek. Në vijim të këtyre bisedimeve – sipas burimeve nga Greqia –  sipas burimeve të qeverisë – ministri

Zjarr në bibliotekën e institutit akademik të insofmracionit shkencor të shkencave sociale, një prej bibliotekave më të mëdha të Rusisë, e themeluar në vitin 1918 dhe me më shumë se 14 milionë libra, mes të cilëve tekste të rrallë në gjuhët sllave, dokumenta të OKB dhe UNESCO-s, raporte parlamentarë nga