Bota

Kanë kaluar më shumë se dhjetë vite që nga 26 dhjetori i vitit 2004, kur cunami shkaktoi më shumë se 200 mijë të vdekur dhe një milionë të shpërngulur, mbi të gjitha në Indonezi dhe Sri Lanka. Në të dy vendet ishte aktive prej kohësh “Action contre la faim”, që

Disa ditë më parë, Shtëpia e Bardhë ka ridimensionuar rrezikun e talebanëve, duke i zbritur në klasifikim nga “terroristë”, në “kryengritës të armatosur”. Si një rrezik i reduktuar pra, dhe sigurisht jo i krahasueshëm me ISIS-in. Në të vërtetë, nuk përbën aspak mister fakti që shumë luftëtarë afganë dhe pakistanezë

Ka vdekur nga dora e Xhon xhihadistit gazetari japonez Kenji Goto: “Makthi i Japonisë ka filluar”. Si zakonisht, si një lloj trofeu makabër, ISIS më pas ka shpërndarë videon e prerjes së kokës në internet. Filmimi as një minutë është prodhuar nga Al Furqan Media Foundation, “shtëpia prodhuese” e ISIS

Angela Merkel e përjashtoi mundësinë e shkurtimeve të mëtejshme të borxheve të Greqisë nga ana e shteteve kredidhënës, duke e vendosur ndoshta këtë vend në një kurs përplasjeje me Brukselin. Sigurisht që qëndrimi i pakompromis i kancelares gjermane nuk është i mirëpritur në Athinë, ku partia tashmë në pushtet, Syriza,

Disa astronomë e quajnë “Dora e Zotit”. Të tjerë thonë se ngjan me gojën e hapur të një krijese gjigande qiellore. Gjetur në një pamje të re të nxjerrë nga Teleskopi i ri Gjigand i Observatorit Jugor Europian, një re e vogël gazi dhe pluhuri e pagëzuar me emrin CG4

“Detyrimi për të respektuar mandatin e qartë të popullit, duke i dhënë fund politikës së shtrëngimit dhe duke rikthyer një agjendë të rritjes ekonomike, nuk do të thotë në asnjë mënyrë që nuk do të respektojmë tërësisht detyrimet tona kundrejt kredive të Bankës Qendrore Europiane dhe FMN”: e ka deklaruar