Bashkimi Evropian

Nga Amitai Etzioni Mençuria konvencionale, ndalet në mënyrë korrekte tek rritja e skeptikëve evropianë, të cilët kundërshtuan integrimin gjithnjë e më të madh të 28 vendeve anëtare të Bashkimit Evropian në një komunitet. Këta skeptikë, përfshijnë partitë e krahut të djathtë dhe populistët. Euroskeptikët fajësohen për Brexit, ndërsa kanë shkaktuar

Nga Ian Kershaw Çfarë duhet të bëjë Bashkimi Evropian, në mënyrë që të përballet me morinë e problemeve të rënda që ka përpara? Disa propozojnë “më shumë Evropë”, që do të thotë një integrim më i thellë. Por shumë evropianë ngurrojnë ta ndërmarrin këtë rrugë, dhe Britania është gati të

Le t’a fillojmë me lajmin e mirë:Rreth 150.000 emigrantë tentuan të hyjnë në mënyrë të paligjshme në Evropë vitin e kaluar. Kjo shifër, përfaqëson një rënie prej 92 për qind që nga viti 2015. Numri i njerëzve që kërkojnë azil në kontinentin e vjetër, në vitin 2018 ishte 646.000, ose

Një intervistë me Corrado Ocone Corrado Ocone, filozof, gazetar dhe eseist, është një prej intelektualëve më të gjallë e më heterodoksë qëekzistojnë në Itali. Liberal kundërrrymë, shpesh jo në linjë me mjediset e liberalizmit italian. Para pak kohësh ka botuar për Historica librin “Europa – L’Unione che ha fallito”, një

Bernard-Henri Levi, ka qenë një nga figurat më të shquara të inteligjencës franceze në 4 dekadat e fundit. Ai ishte në krye të lëvizjes Nouveaux Philosophes (Filozofët e rinj) që u shkëputën nga rrënjët komuniste, dhe u përpoqën të dekonstruktonin marksizmin. Një këshilltar i të gjithë presidentëve francezë, që nga

Nga Sylvie Kauffmann Imagjinojeni në një moment Europën si një objektiv në një ekran radari, dhe mund të shihni paralajmërimet të shumta dhe të kudogjendura me ngjyrë të kuqe. Evropa është duke përjetuar një një sulm hibrid. Sulmuesit nuk koordinohen, dhe qëllimet e tyre mund të ndryshojnë. Por ajo që