Bota

Shifrat flasin qartë. Sa u përket armatimeve dhe njerëzve, NATO dhe SHBA investojnë shumë më tepër se sa Putini Trupat aktive: NATO: 3.48 milionë Rusia: 771 mijë. Aeroplanmbajtëset NATO: 13 Rusia: 1 Nëndetëse bërthamore NATO: 22 Rusia: 12 Luftanije NATO: 310 Rusia: 106 Mjete lufte të këmbësorisë NATO: 10815 Rusia:

Sulm me armë bërthamore, emërim i gjyqtarëve kushtetues, nxjerrje dekretesh – ç’fuqi ka në fakt Donald Trumpi? Pushteti i presidentit amerikan dhe limitet e tij. Presidenti i SHBA-së është në të njëjtën kohë kryetar i shtetit dhe i qeverisë. Ai është po ashtu komandant i përgjithshëm i ushtrisë amerikane. Pra,

”Ne do të anulojmë dhe të zëvendësojmë Obamacare, një plan që paraqet probleme të mëdha”: Kështu ka përsëritur Donald Trumpi në inaugurimin e Ballos së Guvernatorëve në Shtëpinë e Bardhë. ‘’Nuk ua them guvernatorëve demokratikë, por atyre republikanë”, ka thënë me shaka presidenti amerikan. Për sot dhe është planifikuar një

“Mund të them se pas katër javësh, ka patur shumë argëtim, kemi realizuar pothuaj të gjitha ato që kishim premtuar. Kufijtë janë më të sigurtë…”. Kështu ka deklaruar Donald Trump, duke folur në ballon e guvernatorëve në Shtëpinë e Bardhë. “Ka disa probleme të mëdha në botë, por jemi të

Katër ose pesë skenarë “konkretë”, pa ndryshimin e Traktateve, do të paraqiten në reflektimin e Shteteve Anëtare për të rigjallëruar funksionimin e Bashkimit Evropian pas Brexit. Kjo do të jetë, në vija të përgjithshme, përmbajtja e “Librit të Bardhë”, me të cilin është duke punuar Komisioni Evropian dhe i cili

Kryeministrja britanike, Theresa May ka ndërmend të shfuqizojë lirinë e lëvizjes për migrantët e BE në mes të marsit, që përkon me fillimin e procedurave për Brexit. Lajmin e përcjell gazeta konservatore, “The Telegraph”. Sipas saj, “Kryeministrja ka ndërmend të konfirmojë se, nënshtetasit e BE-së, pas fillimit të zbatimit të