Bota.al

Bota.al

Ishte viti 1989 dhe një profesor vizionar, e i dashuruar me Shekspirin u ngrit në këmbë mbi tryezë, për t’i kujtuar vetes dhe nxënësve të tij, se duhet që gjithmonë t’i shohim gjërat nga këndvështrime të ndryshme. “Pikërisht atëherë kur mendoni se e dini diçka, duhet ta shihni nga një

Me pushime në Tirolin e Jugut, Angela Merkel mori me vete “Tiranin” e Stephen Greenblatt, një reflektim mbi fuqinë dhe tiranisë, përmes disa prej tragjedive më të famshme të Shekspirit. Si është e mundur – është pyetja e shtruar nga Bardi tek Makbethi, Jul Çezari apo Rikardi III – që

JARED DIAMOND Për një pjesë të mirë të 6 milion viteve të evolucionit të specieve tona, njerëz dhe proto-njerëz kanë jetuar në klane ose në grupe të vogla, të shpërndara nëpër territore të gjera, si majmunë pak më të evoluar. Vetëm në 6,000 vitet e fundit, që është thjesht një

Nga Harry J. Kazianis “Fox News” Konflikti më vdekjeprurës në historinë njerëzore, nisi saktësisht 80 vjet më parë. Më 1 Shtator 1939, Gjermania naziste pushtoi Poloninë. Britania dhe Franca, i dolën në mbrojtje, dhe kësisoj papritmas kishte filluar Lufta e Dytë Botërore. Vlerësimet e vdekjeve në civilë dhe ushtarakë në

Ashtu si Lufta e Ftohtë e shekullit të njëzetë, midis Shteteve të Bashkuara dhe Bashkimit Sovjetik, rivaliteti i ri mes Kinës dhe Perëndimit është një garë mes sistemesh politike themelisht të papajtueshme. Dhe ideja që liria e demokracia do të mbizotërojnë, nuk duhet të merret më si e mirëqenë BERLIN

Vitin e kaluar Gjermania, ekonomia më e madhe evropiane, pati një arritje historike: energjia elektrike e prodhuar në vend u sigurua më shumë nga burime të rinovueshme, se sa nga qymyri. Hidroelektrikja, diellorja, ajo e erës, dhe burimet e tjera të rinovueshme prodhuan 40 përqind të totalit të energjisë elektrike