Bota.al

Bota.al

Semën Gluzman “Lb”, Ukrainë Njëzetë vite vjedhje dhe grabitje, nën tingullin e fjalëve plot patos për historinë ukrainase, për patriotizmin dhe të drejtën. Deputetë, presidentë, ministra: kanë grabitur gjithcka që ishte për t’u grabitur. Pasoja është që sot Ukraina ka një sistem gjyqësor në shërbim të një elite të ngushtë,

JOSE MARÍA AZNAR* Rënia e rëndësisë së rajonit të Atlantikut është parashikuar shpesh, teksa vëmendja globale zhvendosej drejt vendeve në brigjet e Paqësorit. Tendenca u shfaq që në vitet 1980, me rritjen ekonomike të Japonisë. Romanet dhe filmat që flisnin për “Tokën ku lind dielli” fituan shumë popullaritet. Sot, rritja

András Simonyi Drejtor, Qendra për Marrëdhënie Transatlantike, John Hopkins University Në murin e zyrës sime qëndron varur një kopje origjinale e 5 nëntorit 1956, e “The Baltimore Sun”. Kryetitulli është për pushtimin e Hungarisë nga BS një ditë më parë. Eshtë një kujtesë e zymtë e frymës së ftohtë të

Alexander J. Motyl Profesor i shkencave politike në Rutgers University Fjalimi në një takim gala i Vladimir Putinit përpara deputetëve dhe zyrtarëve rusë të martën, nuk befasoi askënd, as kur shpalli aneksimin e Krimesë nga Rusia. Pjesa më interesante ishte pikëpamja e tij e shtrembëruar për historoinë e Rusisë, si

Në shtëpinë e Bushëve, pushteti transmetohet nga babai, tek i biri. Në një Amerikë politike që tashmë i ngjan një perandorie feudesh, ndërkohë që Jebi, ish guvernatori i Floridës lëviz brenda partisë republikane për t’u bërë sfidanti i Hillarysë, trashëgimtare e fronit Clinton, prapa tij po nis të shfaqet që

Në fund, kërkimet. Janë gjithmonë të përqëndruara në juglindje të Australisë. Nuk ka shumë kohë për të zbuluar një mister, ku mund të ketë ndodhur gjithcka. Rrëmbimi, përplasja në ajër, avaria. Ekspertët kujtojnë që bateritë që ushqejnë sinjalet e “kutisë së zezë” kanë një jetëgjatësi 30 ditore. Kanë kaluar 13