Bota.al

Bota.al

Vija e kuqe larg nisjes së Luftës së Tretë Botërore duket se është në Jordani. Sipas “Foreign Policy”, nëse do të përfshihej territori i saj në planet e ISIS, atëherë do të përsëritej Sarajeve e 100 vjetëve më parë, ku u shënua shkasi i fillimit të Luftës së Parë Botërore.

Ky është Burak Karan. Ka luajtur në Gjermani me Kevin – Prince Boateng dhe Sami Khedira. Vitin e kaluar u tha se ka vdekur duke luftuar për al Qaedan. Historia e një radikalizmi që fillon nga një fushë futbolli dhe përfundon me një bombardim ajror në Siri 11 tetor 2013.

Shumë të huajve nuk u pëlqenin politikat e jashtme të Bushit. Atyre nuk u pëlqente madje as administrata Bush. Por atyre u pëlqente Amerika, edhe pse shqetësoheshin se sa të ashpër ishim bërë ne pas 11 shtatorit. Dhe ata e donin shumë Barack Obamën, sepse ai përfaqësonte një Amerikë më

Që nga thellësitë e Amazonës, deri në mesin e oqeaneve, ja 25 histori të jashtëzakonshme mbijetese. 25. Juliane Koepcke – Ajo ishte e mbijetuara e vetme e Fluturimit 508 të LANSA, i cili u nda më dysh kur ndodhej në ajër, mbi pyjet e Perusë pasi u godit nga rrufeja.

Historia është e mbushur me pëshpëritje mbi shoqëritë sekrete me kronika të trashëgimtarëve ose priftërinjve, të cilët kanë ruajtur me fanatizëm njohurinë e ndaluar të njerëzve të lashtë. Njerëz të rëndësishëm, të cilët mblidheshin në fshehtësi të plotë, të cilët kanë drejtuar rrotën e civilizimit, janë të regjistruar nëpër shkrimet

Shteti Islamik i Irakut dhe Levanti, i njohur si ISIL, ka shpallur zyrtarisht krijimin e një “kalifati” të ri, ose të një shteti islamik, në territoret që ka pushtuar në Irak dhe Siri. ISIL po ashtu ka hequr nga emri i tij Irakun dhe Levantin, duke iu referuar vetes vetëm