Bota.al

Bota.al

Dosjet e kontrabanduara të KGB-së nga Rusia në Britani, në vitin 1992, nga zyrtari i KGB-së, Vasily Mitrokhin, janë hapur për publik për të parën herë. Kjo ishte njëra nga rrjedhjet më masive të inteligjencës në histori. Dokumentet e publikuara nga Qendra e Churchillit për Arkivim në Universitetin Cambridge, i

Fareed Zakaria Në këtë epokë të globalizimit, elitat bëjnë diskutime për ideologjinë politike – më shumë qeveri, më pak qeveri – por, siç ka vërejtur Samuel Huntingtoni shumë vite më parë, forca nga poshtë-lart që duket se po lëvizje botën këto kohë është identiteti politik. Pyetjet që i mbushin njerëzit

Çdo fushë shahu paraqet një shoqëri në luftë, dhe qoftë nëse kjo shoqëri është Indi, Lindjen e Mesme, apo Europë, emrat e gurëve dhe të figurave na thonë shumë për funksionimin e saj. Pra, nëse duam të analizojmë shoqëritë europiane përreth vitit 1200, asgjë nuk të tregon më shumë se

Pëlqente paratë, femrat dhe dëfrimet, por kjo nuk e pengoi që t’i kushtohej gjithmonë me shpirt e trup futbollit. E quanin «Saetta rubia» (Shigjeta e artë) prej lojës së tij të mrekullueshme në të gjithë fushën Di Stefano, «Saeta rubia», ka qenë diçka më shumë se një kampion i madh

Perënditë krijuan dy perëndi vëlla e motër, Izanagi dhe Izanami, të cilët qëndruan mbi një urë, e cila lundronte në oqeanin e lashtë. Duke përdorur logjikën e artë të perëndive trazuan ujërat dhe kështu u krijua ishulli i parë me emrin Ongoro. Që të dy, vëllai dhe motra, u martuan

Kamerat kanë kapur një moment dramatik në aeroportin e Barcelonës, teksa dy avionë për pak sa janë përplasur me njëri-tjetrin. Gjithçka ka ndodhur kur një avion Boeing 767 nga kompania ruse Utair, ka qenë duke u ulur në pistë. Në këtë moment atij i ka dalë para një avion argjentinas,