Bota.al

Bota.al

Ulrich Speck Në konfliktin mes Perëndimit dhe Rusisë për Ukrainën, në lojë nuk është vetëm e ardhmja e Krimesë, por është e ardhmja e rendit ndërkombëtar. Disa javë më parë, Krimea ishte një vend i largët, i njohur për historianët si qendra e luftës në vitet 1850, ndërkohë që njerëzit

Keith Johnson Tregjet europianë janë të shqetësuar nga impakti që pushtimi rus i gadishullit të Krimesë, dhe rreziku që ai shfaq ndaj pjesës tjetër të Ukrainës, mund të ketë mbi furnizimin me gaz natyror. Por e kaluara nuk është gjithmonë një prolog – dhe ndërkohë që Rusia e ka përdorur

Këtë vit, nga Europa në Indi, pothuajse 25 përqind e popullsisë së botës do të shkojë të votojë. Forcat kundër sistemit janë në ofensivë në dy provat më të mëdha demokratike jo vetëm të 2014-ës, por të të gjithë historisë. Nuk është e thënë që të celin trëndafila, por rezultati

LIBRI i MARTIN SCHULTZ – “Gjigandi i lidhur me zinxhirë. Shansi i fundit për Europën?” Europa ishte një ëndërr, u shndërrua në një tërësi rregullash, shpesh herë të pakuptueshëm. Europa është një model garancish sociale, i shpërbërë prej politikave të kursimit, të cilat iu imponuan qeverive prej spekulimeve dhe dështimeve

Lufta irakene dhe telefoni GSM. Dhe ndërkohë që në Shqipëri e imagjinojnë Italinë si Kopshtin e Edenit, Venditti këndon një këngë profetike Umberto Broccoli* 1991-shi, vit i paradokseve. Në janar, lufta e parë irakene dhe telefonata e parë me sistemin Gsm. Në Itali, zilja e telefonit kish nisur të dëgjohej

Si boksier ka pasur një karrierë marramendëse. Bashkë me ambiciet pë postin e presidentit, janë shfaqur edhe skandalet dhe kritikat e para Për Vitalij Kliçkon, lider i partisë opozitare ukrainase UDAR, kanë dëgjuar të flasin të gjithë, përfshi ata që nuk i kanë ndjekur me vëmendje të veçantë ngjarjet e