Bota.al

Bota.al

Fareed Zakaria Kriza në Ukrainë po debatohet në Uashington kryesisht përmes lentes së polarizimit politik. Këto kohë duket sikur cdo lloj teme është ushqim për debatin partiak, edhe moti – madje, sidomos moti. Shumë republikanë po argumentojnë se presidenti rus, Vladimir Putin ndërhyri në rajonin e Krimesë në Ukrainë, për

Harold James * Romani i madh i Balzakut, “Iluzionet e humbura”, merr fund me një ekspoze të dallimit mes “historisë zyrtare”, e cila është “plot gënjeshtra” dhe “historisë së fshehtë” – domethënë, historisë së vërtetë. Dikur ka qenë e mundur të fshihje të vërtetat skandaloze të historisë për një kohë

Frederick Forsyth* Nuk ka marrëzi më të madhe në realpolitikë, se sa të premtosh solemnisht dicka të parealizueshme. Kështu fillojnë luftërat botërore. Në vitin 1939, Britania e Madhe dhe Franca i premtuan Polonisë që, nëse Hitleri do të bëhej i bezdisshëm, do i shkonin në ndihmë Varshavës. Me të ardhur

Makineria amerikane e internetit është vënë tashmë në lëvizje për zgjedhjet. Një libër shpjegon se si rrjeti, që ishte forca fituese e Obamës në vitin 2012, do të jetë gjithnjë e më protagonist në fushatat e të ardhmes Edhe pse duhen edhe dy vjet deri në zgjedhjet e ardhshme presidenciale

“Fati i një njeriu shkruhet tek emri“, kishin thënë dikur romakët, por për të mbajtur fatin e Sulejmanit, u deshën në fakt dy emra: „Ligjvënësi“ për myslimanët, „I Madhërishmi“ për të krishterët. Rreptësia dhe ëmbëlsia, në fakt, bashkëjetonin në shpirtin e Sulejmanit, përjetësisht i dyfishtë, ashtu sikurse dhe perandoria e

JOSEF JOFFE Nikolo Makiaveli, babai i realpolitikës, i ka dërguar një letër nga përtej varrit Presidentit Vladimir Putin, në vijim të dërgimit prej këtij të fundit, të forcave ruse në Krime. I dashur Z. President, Përgjatë 500 viteve të fundit, kam ndjekur me kërshëri politikën e fuqive mbi tokë. Si