Bota.al

Bota.al

Një avion i forcës ajrore ruse kaloi 12 herë mbi një anije luftarake amerikane në Detin e Zi gjatë fundjavës, një lëvizje që marina amerikane e ka quajtur provokuese dhe joprofesionale. Dicka e tillë nuk ndodh rastësisht. A po dërgon Putini një mesazh të qartë, apo ne po e fryjmë

Amanda L. Chan Fatkeqësisht, meraku është pjesë e pashmangshme e jetës. Gjëra të këqia janë të prirura të ndodhin, dhe reagimi i natyrshëm njerëzor është mendimi për pasojat negative që mund të vijnë. Megjithatë, meraku rrallëherë është produktiv – “është dicka që e bëjmë në mënyrë të përsëritur, pa shumë

Jim Yardley Bizneset e vegjël ishin të përhapur në të gjithë kryeqytetin italian: Një restorant ishte vetëm disa pallate larg nga Senati i Italisë. Një kafene ishte ngjitur me lagjen e diplomatëve, ndërkohë që një dyqan akulloresh ishte pranë Pantheonit. Ishte dhe një hotel madje, jo shumë larg nga statuja

Që nga viti 2007, Global Peace Index (Indeksi Global i Paqes) është publikuar prej Institutit për Ekonomi dhe Paqe, dhe është një matës i paqes së shteteve dhe rajoneve, bazuar në matës të jashtëm dhe të brendshëm. Ndonëse duket sikur bota po bëhet gjithnjë e më mizore, sipas Indeksit Global

Thomas L. Friedman Pra, lajmi më i fundit është që Presidenti Vladimir Putin i Rusisë ka kërcënuar të ndërpresë furnizimin me gaz për Ukrainën, nëse Kievi nuk paguan faturën që i ka kaluar afati tashmë, dhe, meqë ra fjala, gazsjellësit e Ukrainës janë rruga e tranzitit për 15% të konsumit

Francesco Guerrera* Bursa e New Yorkut është tashmë vetëm ngjasmimi i një të kaluare që nuk ekziston më. Sot, oepratorët e vërtetë të shkëmbimeve janë kompjuterët, supermendje të heshtura, efikase dhe pa ndjenja. Nuk bëjnë gabime, nuk dehen dhe nuk vijnë kurrë vonë në zyrë. Pallati neoklasik i New York