Bota.al

Bota.al

Jonathan Bousfield Një bisedë me tre shkrimtarë të njohur, fitues çmimesh, të cilët u rritën në një Europë Qendrore që, Milan Kundera dikur e përshkroi si Perëndimi i marrë peng. Ndodh që këta kombe të vegjël, vazhdojnë të jenë bartës të të vërtetave të rëndësishme 30 vjet më parë, shkrimtari

Natyra e matjes së progresit ekonomik duhet të përfshijë një kontratë të re sociale Kemal Derviş Ish Ministër i Cështjeve Ekonomike i Turqisë dhe ish Administrator i UNDP. Aktualisht Zëvendëspresident i Institutit Brookings Me hapa të ngadalë por të sigurtë, debati për natyrën e rritjes ekonomike është duke hyrë në

1984 vazhdon të jetë një datë që shkakton frikë. Shkaktonte frikë edhe kur projektonte në të ardhmen, botën që imagjinonte George Orwelli. Ngjall frikë nëse përpiqemi të imagjinojmë sikur gjendemi sërish në atë situatë që, atë vit na dukej shumë e përparuar dhe që, e parë në retrospektivë, sot na

Ndoshta aspekti më i frikshëm i spiunazhit kibernetik është se sa larg mund të shkojë dikush. Qoftë kur flitet për një vend, një grup terrorist apo një individ, një mundësi shfaqet mbi të gjithë të tjerat: një sulm mbi infrastrukturën kritike, si rrjeti i energjisë elektrike. Kjo mund të shkaktojë

Frida Ghitis* Njerëzit misteriozë, me fytyrën të poshtë maskave kanë hyrë në Ukrainë, pak a shumë siç bënë muajin që kaloi në Krime, përpara se Rusia të shkëpuste dhe gëlltiste ish provincën e Ukrainës. Cfarë do të bëjë tani presidenti Obama? Ndryshe nga pushtimi i Krimesë prej Rusisë, qeveria ukrainase

Pentagoni dhe CIA vëzhgojnë lëvizjet e rusëve. Shtëpia e Bardhë flet “për situatë të rrezikshme”, përgatit sanksione të reja, por pret për t’i shpallur. Të paktën deri në 22 prill, ose më saktë pas takimit të parashikuar të zhvillohet në Gjenevë me Rusinë, Ukrainën dhe Bashkimin Europian. Një kuartet që,