Bota.al

Bota.al

Biznesmeni i madh fshihet, duke i hapur vend filantropit. Mark Zuckerberg duket tashmë si një xhaketë që mund të vishet nga të dy anët: nga njëra anë, në moshën 29 vjec, ka përbuzur detyrën e përfaqësimit të të rinjve më të pasur të botës dhe ka blerë, vetëm pak ditë

Najell Ferguson Që kur kreu i Federal Reserve, Ben Bernanke, përmendi fjalën “tkurrje” në qershor të vitit 2013, aksionet dhe monedhat në tregjet në zhvillim kanë marrë një goditje. Nuk është e qartë përse zërat për zvogëlime modeste në programin e FED për blerjen e aseteve, duhet të kishin kaq

Ideja e një ndarjeje të Ukrainës jo vetëm sikletos, por edhe tremb si në lindje, ashtu edhe në perëndim. Do të ishte një krater i hapur në qendër të Europës. Do të ishte një makth për të dy palët “ndërluftuese” në këtë lloj lufte të ftohtë, e cila rinisi që

Lista është shumë e gjatë. “Ka të pavërteta që prodhojnë rezultate pozitivë dhe të tjera që prodhojnë rezultate negativë. Mes këtyre të fundit janë Protokollët e Pleqësisë së Sionit, me të cilët jam marrë në librin tim të fundit. Më ka tërhequr gjithmonë teksti fals që, për shkak se të

Në natën e sheshit Majdan shkëlqen gërsheti i artë i Julia Timoshenkos. Por nuk është festë. E liruar nga burgu në fundin e një dite që ka përmbysur të gjithë historinë e Ukrainës, Julia qan. Dhe të paktën njëqind mijë vetë, të mbërritur në sheshin simbol të Kievit, preken bashkë

Alarmi më i fundit vjen nga Anglia. Që nga The Guardian, tek The New Statesman, mediat denoncojnë tendencën e Kryeministrit David Cameron për t’u rrethuar nga bashkëpunëtorë “etonianë”. Domethënë, që kanë dalë po nga ai Eton College ku u formua edhe ai. Përzgjedhja e drejtuesve të lartë të shtetit dhe