Bota.al

Bota.al

Kemi hyre prej kohësh tashmë në një epokë në të cilën këta gjigantë privatë janë më të fuqishëm se shtetet-kombe. Unctad (agjencia e Kombeve të Bashkuara) përllogarit se nga njëqind fuqitë e para të botës – sipas GDP apo të ardhurave – 55 janë kompani dhe vetëm 45 janë shtete

Përdorimi i algoritmeve në polici është një prej shembujve të rritjes së ndikimit të tyre në jetët tona. Dhe teksa bëhen gjithnjë e më të kudondodhur, po kështu intensifikohet edhe debati nëse duhet të lejojmë që të bëhemi kaq të varur prej tyre – dhe kush, e kontrollon përdorimin e

Kryebashkiakët, dhe jo presidentët apo mbretërit, do të jenë udhëheqësit e rinj globalë Parag Khanna Cdo pesë vite, Këshilli i Shërbimeve të Fshehtë i SHBA, që këshillon drejtorin e CIA-s, boton një raport në të cilin parashikon pasojat afatgjata të tendencave globale. Në fillim të këtij viti, Këshilli botoi raportin

Atëhere kur Zonja e Hekurt kërkoi që ta shkëpusë Hong Kongun nga duart kineze Ka qenë edhe prej hekuri, por Lady Thatcher që zbarkoi në Pekin në orën 13 e 30 të pasdites së 22 shtatorit 1982 nuk ngjante me të fortën Meryl Streep, e destinuar që ta mishëronte pothuajse

CHRISTIAN CARYL Në fillim të këtij muaji, banka e investimeve Credit Suisse botoi vëzhgimin e vet vjetor të pasurisë globale. Raporti i bankës është i mbushur me gjetje interesante, por njëra në vecanti të bie në sy. Ka të bëjë me shpërndarjen e aseteve në Rusi, ku, sic thotë raporti,

Udhëheqësit po i bëjnë thirrje kombit të marrë një rol më të fuqishëm në cështjet politike dhe ekonomike të botës Duke iu drejtuar të pranishmëve në seancën e hapjes së KOnferencës së Mynihut për Sigurinë, një takim i përvitshëm të kryediplomatëve perëndimorë dhe zyrtarëve të mbrojtjes, që u zhvillua në