Bota.al

Bota.al

Më shumë se sa me një kryebashkiak, ai të ngjan me mbrojtësin e fundit të një bote të tërë në rrezik. Aleksej Cjalil, 53 vjec është një biznesmen, i zgjedhur tre ditë më parë mes thirrjeve të një turme që rebelohet kundër revolucionit të Kievit. “Eshtë moment shumë serioz”, thotë.

Fareed Zakaria * Viti që kaloi, në shumë drejtime, u duk se ishte viti i Vladimir Putinit. Presidenti rus kishte konsoliduar pushtetin në vendin e tij, shtypur cdo opozitë të mundshme, nuk lejoi rrëzimin e aleatit të tij në Siri dhe ndërmjetësoi një marrëveshje për eleminimin e armëve kimike të

Thonë se fitimet i ka të reduktuar, por në Bursë është shndërruar në një kolos që vlen më shumë se sa Coca Cola. Sepse tregu e vlerëson modelin e biznesit, që ka në qendër rrokjen e shijeve dhe zakoneve të klientëve Një botues amerikan e krahason me “Kumbarin”. Një gazetë

Vijay Prashad * Askush nuk ecën në rrugët e Dohës. Në korsitë e gjera të makinave kalojnë automjete që shkëlqejnë, mes të cilëve një Rolls Royce me ngjyrë salmoni që e kam parë të kalojë disa herë. Të vetmit që shihen nëpër rrugë janë punëtorët e ndërtimit që, me kokën

Elif Shafak* Asgjë nuk e pasqyron më mirë shtrëngatën, se sa përhapja e teorive të komplotit gjatë ditëve të fundit.  Kryeministri Rexhep Taip Erdogan ka akuzuar në mënyrë të përsëritur të huajt, se ishin ata prapa protestave në Parkun Gezi verën e vitit që kaloi, protesta që patën si pasojë