Bota.al

Bota.al

Elif Sharak Shkrimtare, autore e “Bastardi i Stambollit” Në romanin e tij “Shuplaka”, Christot Tsiolkas i vendos ngjarjet në një barbeky në rrethinat e Melburnit. Por një version i kësaj historie dhune patriarkale është luajtur në rajonin turk të Somas, atje ku aksidenti minerar i javës që kaloi shkaktoi vdekjen

James Marson Për herë të parë në më shumë se dy dekada pavarësi të Ukrainës, Kostantin Kaliberda ka dyshime nëse do të hapë shkollën e tij lokale Nr. 17 për zgjedhjet e ardhshme, pavarësisht rolit që votimi i të dielës do të ketë për të mbajtur vendin të bashkuar. “Nuk

Ermal Gjinaj bota.al Të dielën qytetarët e 28 shteteve anëtarë të Bashkimit Europian do të shkojnë të votojnë për Parlamentin e ri të BE-së. Shumë prej tyre, për të mbërritur deri tek vendimi se kujt do ia japin votën, u është dashur të peshojnë disa ngjarje me rëndësi të jashtëzakonshme,

Rob Hughes Barcelona është ndëshkuar rëndë nga dimri i pakënaqësisë. Nuk mund ta pranojë vendin e dytë. Por lajmet se stili i saj pritet që të ndryshojë janë një ekzagjerim i madh. Falë Zotit! Për pjesën më të madhe të dekadës që kaloi, Barcelona luajti një futboll që pjesa më

David Brooks Tashmë është e qartë se fundi i Bashkimit Sovjetik ishte njëkohësisht lajmëtar i fillimit të një epoke të vetëkënaqësisë demokratike. Pa një sistem rival për t’i vënë në provë, qeveritë demokratike kanë pësuar dobësim në të gjithë globin. Në SHBA, Uashingtoni është i polarizuar, në stanjacion dhe jofunksional.

Në revistën Harvard Business Review, biografi Walter Isaacson ka shkruajtur një artikull në lidhje me “mësimet e vërtetë të lidershipit” që ofron personazhi Steve Jobs. Isaacson, i cili është autor i librit “Steve Jobs” e shkruajti esenë, si një përpjekje për të përmbledhur në 6824 fjalë atë biografi, dhe për