Bota.al

Bota.al

“Në këtë gjë që bëjmë ne, duhet të përdorësh gjithmonë trurin, dhe duhet të përdorësh gjithmonë armën”. Kjo ishte këshilla e bosit të pamëshirshëm të mafias së Filadelfias, “Little Nicky” Scarfo për nipin e tij, Phil Leonetti, i cili eci shumë përpara dhe bëri gjëra të mëdha në botën e

Peter Schneider* Eshtë një njeri i ardhur nga shtresat e ulëta, me një origjinë modeste, si Gerhard Schroederi, është një njeri i “shqyer” prej kontradiktave, Uli Hënesi i joshur prej parasë dhe evazionit ai që dua t’ju rrëfej. Dhe në të njëjtën kohë, është edhe ai pjesë e kësaj Gjermanie

Jeffrey Mankoff* Edhe nëse SHBA ia dalin në përpjekjen e fundit për të parandaluar aneksimin e Krimesë nga Rusia, kriza ukrainase do të ketë jehonë të gjatë në politikën e jashtme të SHBA. Gjatë pesë viteve të fundit, fokusi i administratës Obama ka qenë kufizimi i angazhimeve të SHBA jashtë

Një veprimi i korrespondon gjithmonë një kundërveprim. Veprimi në fjalë është spiunimi i kryer nga agjencia për sigurinë kombëtare amerikane, NSA, dhe i zbuluar prej Eduard Snoudenit. Kundërveprimi janë celularët antipërgjim, një propozim i ri i teknologjisë së lartë që është duke fituar mbështetje në të gjithë botën. Në fakt,

Fareed Zakaria Ndjesia e përgjithshme gjatë fundjavës që kaloi ishte që Krimea tashmë është e humbur dhe se i fituari i madh ka dalë presidenti rus, Vladimir Putin. A është kjo e vërtetë dhe cfarë do të ndodhë me Ukrainën? Nuk ka dyshim që Rusia i ka krijuar tashmë këta

Ndonjëherë, rrëmbime të tillë ndodhin për arsye krejt specifike. Në 4 tetor 2006, Hakan Ekinci, u fut në kabinën e avionit të Turkish Airlines që fluturonte nga Tirana për në Stamboll, pasi një stjuardesë kishte hapur derën e kabinës. Ekinci tha se kishte një bombë dhe që do ta shpërthente