Bota.al

Bota.al

Nga Ben Smith, BBC Është e vështirë që të imagjinosh një vend tjetër që e kombinon sportin dhe spiritualitetin si Brazili. Neymar mund të ketë mbyllur Kupën e Botës, por Brazili e ruan ende besimin. Ndërkohë që trajneri Luiz Felipe Scolari nuk është në gjendje që të bazohet tek një

Graham E. Fuller* Suksesi tronditës i Shtetit Islamik të Irakut dhe Sirisë (ISIS) në krijimin e një “shteti” përgjatë Irakut veriperëndimor dhe Sirisë verilindore gjatë javëve të fundit, përbën një moment strategjik vendimtar në përparimin e luftëtarëve xhihadistë dhe ideologjisë së tyre radikale, për kontrollin e Lindjes së Mesme. Në

“Populli” i Internetit shpërtheu në zemërim këtë fundjavë pasi zbuloi se Facebook ishte përpjekur të manipulonte emocionet e qindra mijëra njerëzve në vitin 2012 si pjesë e një vrojtimi eksperimental për fuqinë e dhënies se lajmeve nga ana e Facebook. Krejt papritur, studiuesi kryesor i projektit të diskutueshëm të Facebookut

Kozmologjia e Indisë, përfshinë shumë mite krijimi dhe protagonistët fillestar janë ngritur dhe kanë zbritur në rëndësi gjatë shekujve. Tekstet e vjetra Vedic, ose Rig Veda, i referohet një qenie gjigante, Purusha, e cila kishte një mijë kokë, sy dhe këmbë dhe mundej të përqafonte tokën. Kur perëndit e bënë

Dosjet e kontrabanduara të KGB-së nga Rusia në Britani, në vitin 1992, nga zyrtari i KGB-së, Vasily Mitrokhin, janë hapur për publik për të parën herë. Kjo ishte njëra nga rrjedhjet më masive të inteligjencës në histori. Dokumentet e publikuara nga Qendra e Churchillit për Arkivim në Universitetin Cambridge, i

Fareed Zakaria Në këtë epokë të globalizimit, elitat bëjnë diskutime për ideologjinë politike – më shumë qeveri, më pak qeveri – por, siç ka vërejtur Samuel Huntingtoni shumë vite më parë, forca nga poshtë-lart që duket se po lëvizje botën këto kohë është identiteti politik. Pyetjet që i mbushin njerëzit