Bota.al

Bota.al

Evropa nuk duhet të ketë dyshime mbi mundësinë për të provuar lartësinë e idealeve të saj Udhëheqësit evropianë kanë shumë arsye për t’u shqetësuar, që nga brishtësia e monedhës së tyre të përbashkët, deri tek kërcënimet xhihadiste dhe ambiciet e Rusisë. Çfarë ata nuk kanë problem është mbipopullimi. Evropa mund

Shumë njerëz janë tronditur nga gjyqi i Adolf Eichmann, një nga arkitektët kryesorë nazistë të Holokaustit (u zhvillua 50 vjet më parë). Ngjarjet që pasuan detyruan botën të përjetonte mizoritë e regjimit nazist Një tjetër gjyq që ka tronditur botën është ai amerikanes Amanda Knox me të dashurin e saj

Marrin amfetamina dhe kokainë gjatë luftimeve. Një rimbursim shpenzimesh nga 100 dollarë në ditë dhe viagra për përdhunimet, kjo është ana e fshehtë e atyre që therrin njerëz Njëqind dollarë në ditë, drogë dhe një njollë e zezë mbi dokumentat e identitetit:kështu mund të bëhesh një luftëtar i ISIS-it. Sikurse

Ahere Shqipëria, sundimërisht, ish po thua më vete. Kara Mahmuti sipër, Ali Tepeleni poshtë, e sundojin Shqipërinë pa kërkuar urdhëra nga Stambolli. Sot kemi mi krye ca Anadollakë qi nuk kanë tjatër mendim e tjatrë punë. Ahere, emri shqipëtar ish i njohur kudo n’Evropë si i një populli me gjuhë,

Nuk dihet arsyeja që e bëri qeverinë greke të ndërrojë kurs, por kjo nuk luan ndonjë rol, pasi grindja e panevojshme për borxhet mori fund. Presioni dha efekt. Greqia kapitulloi para realitetit Bernd Riegert Urime zoti Varoufakis! Më në fund fitoi arsyeja tek ministri grek i Financave. Ai ende mëson,

Nga Clive Crook Sa rëndësi ka nëse kërkesa e Greqisë, për një program të ri të shpëtimit me kushte më të buta, u kërkua me ngulm nga një qeveri e re, e zgjedhur pikërisht falë këtij premtimi, një qeveri që ruan një mbështetje të fortë edhe kur propozimet e saj