Bota.al

Bota.al

Beteja e Maratonës ishte shumë e rëndësishme për grekët, për arsye se ajo simbolizonte fitoren e tyre të parë mbi tiraninë persiane. Herodoti pretendoi se grekët e mbijetuar varrosën 192 ushtarët Athinas të masakruar në mesin e fushëbetejës, për t’i nderuar ata. Për qindra vjet, arkeologët dhe kërkuesit kanë gërmuar

Seria: 10 histori të paharrueshme që historia i ka lënë në harresë. Kjo renditje është frymëzuar nga libri “I humbur në kohë” Avullorja “Sulltana”, një mjet lundrues që lëvizte përmes rrotave-lopatë në lumin Misisipi, u shkatërrua nga një shpërthim tragjik në 27 prill të vitit 1865. Ajo ishte fatkeqësia më

Imagjinoni Tokën si një top të zbrazët me nga një të hapur në çdo pol. Në sipërfaqen e brendshme ka oqeane dhe kontinente, ashtu si dhe në atë të jashtme. Kjo është toka siç e shihte Kapiten John Cleves Symmes, një veteran amerikan i luftës së 1812. Ai i ra

Nga Barry Eichengreen Berkeley – Çfarëdo që dikush mund të mendojë, mbi taktikat e qeverisë së kryeministrit grek Aleksis Cipras, gjatë negociatave me kreditorët ndërkombëtarë, populli grek meriton më mirë, sesa ajo që është duke i ofruar. Gjermania dëshiron që Greqia të zgjedhë, mes kolapsit ekonomik dhe largimit nga eurozona.

Noam Benjamin Wolfgang Schäuble në vitin 1990 humbi përdorimin e të dyja këmbëve, pasi një i çekuilibruar i qëlloi tri herë, duke e goditur në fytyrë dhe në shtyllën kurrizore Wolfgang i do shumë reformat, sidomos ato të imponuara ndaj shteteve të tjera të Europës. Kur bëhej fjalë për të

Kanë marrë jetë të panumërta njerëzore, kanë rrëzuar perandori dhe ndikimi i tyre vazhdon edhe sot e kësaj dite – por shumë prej këtyre fatkeqësive të mëdha mbeten relativisht të panjohura. Një ekzaminim i “dështimeve” të historisë, që nuk u vunë re… A u rrëzua Perandoria romake prej një Epoke