Bota.al

Bota.al

James Jackson Për pjesën më të madhe të historisë, vetëm njerëzit me prejardhje aristokratike kishin mundësi të arrinin ndikim politik, aq më pak të bëheshin mbret apo mbretëreshë. Por ndonjëherë, thjesht ndonjëherë, një njeri i përulur prej gjaku të zakonshëm mund të ngrihej dhe të merrte “frerët” e një pushteti

Konstantini sundoi perandorinë romake në shekullin 4, dhe konvertimi i tij i habitshëm për bashkëkohësit, e shndërroi kristianizmin në një prej besimeve fetarë më të mëdhenj në Tokë. Përpara konvertimit të Konstantinit, më e mira që të krishterët mund të shpresonin në Perandori ishte një lloj indiference që t’ua kursente

I përkthyer kohët e fundit nga profesorja e fesë në Universitetin e Princetonit, Anne Marie Luijendijk, “Ungjilli i Marisë”, 1500 vjecar, nuk është një ungjill që përshkruan jetën dhe vdekjen e Jezu Krishtit, sic kishte supozuar shumëkush. Ai është një lloj parashikimi për të ardhmen, që ndihmon njerëzit të zgjidhin

Ka kaq pak shanse për të fituar llotarinë, saqë ajo shpesh herë quhet një taksë mbi njerëzit budallenj, megjithatë miliona prej nesh paguajnë ende, me shpresë se do u bjerë bileta e artë. Por fitimi i kësaj bilete të artë mund të shkatërrojë aftësinë tuaj për të marrë kënaqësi nga

Në vitin 2007, Giovanni Maria Pala, një teknik italian kompjuterës, njëkohësisht muzikant, shpalli se kishte zbuluar nota muzikore në pikturën e famshme të Da Vincit, “Darka e Fundit”. Sipas Palas, nëse heq pesë vijat e pentagramit nëpër pikturë; duart e Jezu Krishtit, duart e apostujve të tij, dhe copat e

Në vitin 2011, kur u pyet se cfarë simbolizonte Statuja e Lirisë, ish guvernatorja e Alaskës, Sarah Palin tha: “Sigurisht, është simboli që u kujton amerikanëve shtetet e tjerë, sepse ajo na u bë dhuratë, sigurisht, nga francezët – vende të tjerë që kanë dashur të na paralajmërojnë të mos