Bota.al

Bota.al

Tsiprasi është rikthyer i vetëm, nga një seri mbledhjesh në Bruksel. Sa i gjallë do të jetë ende, për politikën greke dhe atë europiane, kjo do të mund të shihet vetëm në muajt që do të vijnë. Por pyetja të cilës do të donin t’i përgjigjeshin menjëherë shumë prej atyre

Nga Ron Dermer Izraeli ka qenë i shqetësuar prej kohësh, se fuqitë botërore do të negocionin një marrëveshje të keqe me Iranin. Por marrëveshja e njoftuar të martën në Vjenë, është befasuese në lëshimet e saj ndaj një regjimi iranian, që është sponsori kryesor i terrorizmit në botë, gjendet në

Ekziston vetëm një komunitet njerëzor, ai i Amondavas së Amazonës, të cilët nuk e njohin fjalën kohë: në kulturën e tyre nuk ekziston asgjë e ngjashme me muajt dhe me vitet. A janë ata “të çuditshëm”? Ndoshta jo. Koha, një shpikje kulturore që shoqëria moderne e ka trashëguar nga babilonasit e

1. Një avion amerikan në Vietnam e rrëzoi veten në tokë, përmes goditjes nga një prej raketave që mbante në krah. 2. Në vitin 1647 Parlament Anglez ndaloi kremtimin e Krishtlindjeve. 3. Mbreti anglez Xhorxhi III u shpall i çmendur i dhunshëm në vitin 1811, 9 vite para se të

Kryeministri i Greqisë shkatërron shkëndijën e fundit të besimit. Donatorët nuk gjejnë një urë financimi. Kështu vendimet e samitit humbasin seriozitetin Bernd Riegert Rrezja e shpresës për Greqinë, që u duk për 48 orë pas samitit të shpëtimit të Eurogrupit, po errësohet përsëri. Financimi i mëtejshëm i shtetit të falimentuar

Shenja “@“, ose kërmilli përreth botës është e njohur me emra të ndryshëm. Historianët tashmë e dinë që shenja @ përdorej si njësi peshe mes tregtarëve në Mesdhe në shekullin 16 – dhe @ ishte ekuivalenti i afro dhjetë kilogramëve. Pak dekada më vonë, po ky simbol nisi të përdorej