Bota.al

Bota.al

Ian Buruma Profesor i Demokracisë, të Drejtave të Njeriut dhe Gazetarisë në Bard College. Autor i shumë librave, mes të cilëve: “Vrasje në Amsterdam: Vdekja e Theo Van Gogh” dhe “Viti Zero: Një histori e 1945-ës” Marrëdhëniet e Perëndimit me Rusinë rrallëherë kanë qenë më të këqia se sa tani,

ALBERTO GALLO Origjina e sistemit bankar qëndron tek mëkati. Fitimi i parave mbi kohën e dikujt tjetër ishte gjë e ndaluar nga Kisha Katolike që prej shekullit 5, rreptësisht e ndaluar nga Islami dhe e kritikuar nga Torah. “Të bëje punën e Zotit” do të thoshte të shkoje drejt e

The Wall Street Journal Presidenti Obama deklaroi në Bruksel muajin që kaloi se “nëse udhëheqja ruse qëndron në kursin aktual, së bashku do të sigurojmë që izolimi i saj të thellohet. Sanksionet do të zgjerohen, dhe pasojat mbi ekonominë e Rusisë, si dhe pozicionin e saj në botë, vetëm do

Alex Pentland The New Scientist Për pjesën më të madhe të historisë së Perëndimit, e vërteta dhe morali buronin prej Zotit dhe mbretit, dhe vullneti i lirë ishte një cështje teologjike. Kjo gjë filloi të ndryshojë në vitet 1700, dhe ideja që qeniet njerëzore ishin individë që kishin lirinë e

FAREED ZAKARIA Të gjithë ju që jeni të lodhur nga mbulimi mediatik që i është bërë aksidentit të Malaysian Airlines 370, dua të provoni një eksperiment. Kur të jeni me një grup miqsh – të cilët e shfaqin lodhjen e tyre sapo nisni dhe e përmendni këtë cështje – pyetini

PANELI I EKSPERTEVE: Dr Rachel Polonsky – Lektore, Departamenti i Studimeve Sllave, Universiteti i Kembrixhit dhe autore e “Fanari magjik i Molotovit: një udhëtim nëpër historinë e Rusisë” Z. Janusz Bugajski – Senior Associate, Programi për Europën, Qendra për Studime Strategjike dhe Ndërkombëtare Prof. Orlando Figes – Profesor i Historisë,