Bota.al

Bota.al

Robert Kaplan Mirëseardhët në epokën e masmedias. Ju mendoni se masmedia ishte vetëm gazetarë televizivë të mërzitshëm dhe nikoqirë programesh që ndërpresin të ftuarit në kabllor. Por ashtu si Lufta e Parë Botërore qe e ndryshme nga lufta franko – prusiane, sepse midis tyre ndodhi kulmimi i Epokës Industriale dhe,

 
Çlirimi i Francës 12/12. Gjenerali De Gol pati aftësinë të imponohej si një figurë mbrojtëse e rezistencës në Francë. Kur mori drejtimin e qeverisë provizore të Republikës Franceze më 3 qershor 1944, atij i mbeti vetëm të kishte mbështetjen e popullit francez Jean-Pierre Azéma Në vitin 1946, Sharl De Gol

OLIMPIADAT / Spektakli më i dashur në Greqinë e lashtë. Cdo katër vite, që nga 776 para Krishtit, Olimpia shndërrohet në epiqendrën e botës greke, me Lojërat më të shumëpritura. Të lindur me një frymë diletanteske u transformuan në kompeticione përreth të cilëve kishte para, pushtet, nder dhe intriga Shekulli

Restorantet e kane planifikuar mjedisin dhe menyne e tyre me aq detaje, ne menyre qe te manipulojne mendjen tuaj pa e kuptuar, qe nga pjatat e shtrenjta deri te racionet çift, ja si funksionon manipulimi. Restorantet perdorin shume truke psikologjike per t’i bere klientet me te shfrenuar per nga ana

Në një kohë që suksesi ekonomik i Afrikës sa vjen edhe po rritet, pasojat e tij ndihen përtej këtij kontinenti. Ka një zhvillim të paimagjinueshëm në këtë kontinent, që lidhet me rritjen ekonomike dhe rilindjen kulturore. Transformimi i këtij kontinenti do e ndryshojë mënyrën se si Afrika e sheh botën

Shkenca do t’ju mundësojë njerëzve që të zëvendësojnë kujtimet e hidhura me ato të bukura, dhe t’i fshijnë tërësisht traumat, paralajmërojnë shkencëtarët amerikanë. Eksperimenti që emocionet dhe kujtimet e hidhura t’i zëvendësojnë suksesshëm me anë të dritës, mund të ndihmojë në trajtimin e traumave, por edhe të shkaktojë probleme dhe