Bota.al

Bota.al

Zamenhof është mëndja mjeshtërore e Esperantos, gjuha më e suksesshme e krijuar artificialisht në botë. I lindur në 1859 dhe vdekur në 1917, Zamenfof ishte shumë, shumë i ndërgjegjshëm për konfliktet që kishin ekzistuar gjithmonë midis vendeve dhe njerëzve. Kur ishte i ri, ai kuptoi se shumë nga këto konflikte

Kisha Katolike e ka bërë plotësisht të qartë se cili ishte tamam roli i Virgjëreshës Mari. Sidoqoftë në shekujt e katërt dhe të pestë, kishte një sekt njerëzish të cilët e ngritën atë mbi rolin e Nënës Së Zotit dhe brenda në sferën hyjnore. Koliridianët ishin shpallur si tërësisht heretikë,

  Në manualët e historisë, konferenca e Jaltës, që sot i përket Ukrainës, e cila u mbajt mes 4 dhe 11 shkurtit 1945 është përshkruar si okazioni gjatë të cilit tre udhëheqësit e ardhshëm fitimtarë të Luftës së Dytë Botërore, (anglezi Churchill, amerikani Roosevelt dhe sovjetiku Stalin) do të ndanin

Historianët nuk i kanë besuar asnjëherë kësaj legjende. Atë e ka përhapur, dy shekuj pas zjarrit të madh që shkatërroi kryeqytetin, historiani Dione Cassio, duke sajuar që Neroni kishte hipur mbi kodrën Palatino dhe i kish rënë lirës si dhe kish kënduar këngën e zjarrvënies së Trojës. Për Neronin është

  Jo, ishte austriak. Lindi në Braunau am Inn, pranë Linzit – atëherë pjesë e perandorisë austrohungareze – në 20 prill 1889. Vetëm 24 vite më vonë u zhvendos në Mynih në Bavari, duke u larguar nga Viena ku qe transferuar pasi kish mbetur jetim. Në gushtin e vitit pasardhës

  Nga Chris Walsh Lavdi kombit trim, Le të bashkohemi, Ne jemi të gatshëm të vdesim. Ne luftojmë dhe japim jetën tonë Për Unionin tonë. Me guxim le të tubohemi të gjithë, Çohu! Çohu! Çohu! Miliona, por me një zemër, Trima përballë zjarrit armik. Marshoni! Marshoni! Marshoni! Duhen vetëm dy