Bota.al

Bota.al

Prof. Asoc. Dr. Selami Xhepa, doktor në shkencat ekonomike në Universitetin e Tiranës ka kryer një numër kualifikimesh post doktorale në tematika të vecanta në universitete prestigjioze, si në Purdue University, Indiana, John Keneddy School of Government, Harvard University, IMF Institute. Z. Xhepa ka qenë Deputet i Kuvendit të Shqipërisë

Prof.Dr.Adrian Civici* Universiteti Mesdhetar i Shqipërisë Rënia e Murit të Berlinit e përballi Shqipërinë dhe vendet e tjera ish-socialiste lindore me një fenomen të ri historik: tranzicionin nga ekonomia e planifikuar dhe centralizuar, drejt ekonomisë së tregut. Disa tentativa të pjesshme drejt kësaj rruge kishin ndodhur edhe më parë –

Me këtë intervistë të Ish-Presidentit të Republikës në periudhën 2002-2007, Dr. Alfred Moisiu, bota.al nis serinë e intervistave dhe refleksioneve me titull: “Tranzicioni: Çfarë shkoi mirë? Çfarë shkoi keq?”, në kuadër të Programit të Promovimit të Tranzicionit të Republikes Çeke, një projekt i cili përkon edhe me 30-vjetorin e shembjes

Pesëdhjetë vjet më parë, tensionet në Irlandën e Veriut shpërthyen në një konflikt, i cili do të zgjaste tre dekada Cila ishte fillesa e konfliktit? Gjithçka nisi në shekullin 16. Edhe pse pushtimet britanike të Irlandës kanë nisur që në epokën Normane, pushtimi nuk u përmbyll para epokës së Tudorëve:

Nga Indro Montanelli Unë mendoj se nuk ka asgjë hipokrite apo konvencionale në ngazëllimin e gjithë botës, për aventurën e parë të njeriut në kozmos, që për fat përfundoi kaq mirë. Ndoshta dikush do të preferonte që protagonisti të ishte amerikan dhe jo rus. Por kjo është një konsideratë dytësore

Kujtimet e oficerit gjerman shpjegojnë se çfarë e ka shkaktuar humbjen e Wehrmacht gjatë luftës Çdo pranverë, në periudhën përgatitore të Ditës së Fitores, televizioni fillon të transmetojë filma kushtuar Luftës së Madhe Patriotike. Ndershmërisht: pjesa më e madhe e këtyre filmave kufizohet thjesht në shfrytëzimin e subjektit të madh.