Bota.al

Bota.al

Një frazë që shumë njerëzve u vjen në mendje, veçanërisht atyre që kanë ndeshur në shprehjet më të këqija të qenies njerëzore: zilinë dhe xhelozinë. Një fjalë e urtë e njohur thotë: “Nga miqtë më ruaj o Zot, se nga armiqtë ruhem vetë” dhe ai që përkufizohet si zjarr miqësor,

Prof. Afrim Krasniqi Kur në dhjetor 1990 mori jetë sistemi i ri politik, përmes dy sloganeve “Liri – Demokraci” dhe “E duam Shqipërinë si gjithë Europa”, më pesimistët besonin se procesi për jetësimin e tyre do të zgjaste një dekadë. Shumica, përfshirë brezin studentor dhe elitat e reja politike e

Pas shpërthimit të krijimtarisë në Firence gjatë shekullit XIV, njohur si epoka e Rilindjes, bota moderne pa një shkëputje nga ajo që dikur kishte ditur. U kthye nga Zoti dhe autoriteti i Kishës Katolike Romake dhe favorizoi një qasje më humaniste ndaj qenies. Idetë e Rilindjes ishin përhapur në të

Cezari, pavarësisht paralajmërimeve ogurzeza dhe frikërave të të afërmve dhe miqve, atë mëngjes të marsit të vitit 44 para Krishtit, shkoi i pashoqëruar drejt Senatit, ku e prisnin Bruti, Cassio dhe komplotuesit e tjerë, me thikat e fshehura nën rroba. Donin të shpëtonin Republikën, por përshpejtuan agimin e Perandorisë Idet

“Totalitarizmi nuk është vetëm ferri, por edhe ëndrra e parajsës” Milan Kundera në bisedë me Philip Roth Nga BESNIK MUSTAFAJ Në shkurt 1991, sipas një legjende urbane, e veja e diktatorit Hoxha, duke parë në televizor statujën e të shoqit me një kavo rreth qafës, tërhequr me kamion rrugëve të

Rënia e Murit të Berlinit lindi nga një ekuivok. Por ishte në ajër dhe provokoi një efekt domino, që mes revolucioneve të kadifenjtë dhe gueriljes urbane, solli rënien e komunizmit në vendet e Lindjes Ajo u bë data simbol e shembjes së bllokut Lindor: 9 nëntor 1989. Atë ditë (në