Alban Gjikondi

Alban Gjikondi

Data: 18 prill 1943 Objektivi: Vrasja e Admiralit Yamamoto, komandant i Marinës Perandorake Japoneze Palët Ndërluftuese: Marina e SHBA. Marina Perandorake Japoneze Skena: Paqësori 7 dhjetor 1941. Dita kur Japonia sulmoi marinën e SHBA në Pearl Harbour dhe kur Amerika hyri në Luftën e Dytë Botërore. Njeriu që planifikoi sulmin?

A janë përdorur vrasës në kushtet e hipnozës pë kryerjen e vrasjeve politike? A është provë për këtë Projekti MK-ULTRA i CIA-s? Po “vdekjet” e dyshimta që e pasuan atë? Dhe mbi të gjitha, a veproi nën kontrollin hipnotizues Sirhan Sirhani, kur vrau Robert F. Kennedyn në Hotel Ambasador? Cfarë

Edhe nëse Mari Magdalena ka qenë nusja e vërtetë e Jezusit – dhe kjo është një NESE e madhe – nuk ka garanci që nga bashkimi të ketë patur fëmijë. Por është një cështje të dhënash historike, që shumë dinjitarë të hershëm të Kishës, nga Shën Pjetri tek Shën Pali,

23 Janar 1970 Në vitin 1970, përpara se Francis Ford Coppola të kish zënë vend në karriken e regjisorit, autori i librit “Kumbari”, Mario Puzo shkruajti dhe i dërgoi këtë letër Marlon Brandosë, të vetmit njeri që ai dëshironte të merrte rolin e Don Vito Corleones, në përshtatjen për ekranin

20 Nëntor 1905 Mark Tueini, autori i paimitueshëm i shumë veprave, ndër më të famshmet e të cilave janë “Aventurat e Hakëlberri Finit” dhe “Aventurat e Tom Sojerit”, pa gjatë jetës së tij më shumë sëmundje dhe dhimbje, se shumëkush tjetër. Në vitin 1872, ai humbi një djalë 19-muajsh, Landgonin,

1.Shtatë për qind e amerikanëve pohojnë se nuk lahen kurrë plotësisht. 2. Kryeqyteti i Norvegjisë, Oslo, është qyteti më i shtrenjtë në botë. Një gallon naftë (3.5 litra) kushton thuajse 5 dollarë, dhe duhen 1.32 dollarë për cdo përdorim te banjove publike. 3. Studiuesit kanë zbuluar, se mjekët që kalojnë