Alban Gjikondi

Alban Gjikondi

REFLEKSIONE: ”Deutschland, Deutschland!” Ishte lajmi i jetës. Pasi kisha punuar për 30 orë me radhë përpara Portës së Brandenburgut, u ula në platformën tonë televizive (CNN) në orën pesë të mëngjesit, duke renditur shënimet, kabllogramët dhe kasetat filmike. Në atë çast mu afrua një burrë rreth të tridhjetave. Ai po

Alan Watts është një nga filozofët e historisë moderne më me ndikim, i njohur më së shumti për përshtatjen e filozofisë lindore për një audiencë perëndimore. Ai foli shumë rreth Budizmit, ndërgjegjshmërinë dhe për mënyrën e të jetuarit një jetë të përmbushur. Këto citime të Alan Watts që vijojnë paraqesin

Nëse keni qeni më parë në një lidhje dashurie, atëherë ka mundësi që ta keni dëgjuar shprehjen “Të dua por nuk jam në dashuri me ty.” Dhe ke filluar të pyesësh veten se çfarë do të thotë kjo? Si mund ta duash dikë por të mos jesh në dashuri me

Nga Brizida Gjikondi Frika nga Vetingu ka nxjerrë nga kafazi të gjitha bishat e krimit politik në Shqipëri. Fjalimet dhe pankartat e tyre janë të neveritshme, tashmë cdo aksion i tyre ligjor, administrativ, parlamentar, qelb erë, erë frikë. Nuk paska shfaqje më të neveritshme, kur kjo kastë politike që e

Që nga Neoliti deri tek revolucioni dixhital, si ka ndryshuar me qytetet dhe në qytete, mënyra jonë e jetesës. Inteligjenca është hopi zhvillimor që u ka munguar deri sot ambienteve tanë urbanë, por që duket se është futur në rrugën e suksesit. Në themel të saj është pranimi që njerëzit