ANALIZA

Nga Ishaan Tharoor E marta e shkuar, ishte një tjetër ditë zgjedhore në Shtetet e Bashkuara, dhe gara ishte më e veçantë në distriktin e 12-të kongresual të Ohajos. Qarku, që përfaqëson një varg periferish dhe zonash rurale afër kryeqytetit të shtetit, Kolumbus, ka qenë një bastion republikan për më

Ascanio Celestini, Aktor Mbi urën e Xhenovës, që u shemb, kam kaluar qindra herë. Nuk banoj në atë qytet, por shkoj të punoj çdo vit. Ashtu sikurse punoj në Firence, në Napoli, Milano dhe Leçe. Dhe në shumë vende, që ndonjëherë i përshkojmë në këmbë, me vetëm pak hapa. Recanati,

Nga Robert Kagan Nëse ngrehina e rendit botëror liberal është sot e rrezikuar të shembet – dhe në fakt është – kur nisën të dobësohen shtyllat mbajtëse? Shumëkush përmend kohën kur Trump është zgjedhur president. Por, ndërsa qasja e “Amerika e Para” e Trump në botë, ka zgjeruar ndjeshëm të

Nga Simon Tisdall Nëntëmbëdhjetë muaj nën presidencën Trump, demokracia e SHBA-së po përballet me probleme serioze – por kjo nuk është e gjitha, apo kryesisht një faj i Donald Trumpit. Kjo krizë qeverisjeje, është krijuar gradualisht për dekada të tëra. Por vetëm tani, pasi sulmet ikonoklastike të Trump mbi besimet,

Nga Sajjad Hussain Me fundin e Luftës së Ftohtë në fillim të viteve 1990, disa studiues perëndimorë parashikuan një botë më paqësore, me dominimin e plotë të demokracisë liberale. Por gjetjet e Indeksit Global të Paqes, sugjerojnë të kundërtën. Raporti i dymbëdhjetë i Indeksit Global të Paqes (GPI), raporton se

Uashingtoni e vëzhgon Italinë dhe Europën vetëm nëpërmjet lenteve të sigurisë. Duke kërkuar i shqetësuar, nëse copëzimi dhe disfunksionaliteti i Bashkimit Europian do të ketë pasoja mbi kohezionin e NATO-s. Çtensionimi me Rusinë nuk është punë e Romës Antonia Colibasanu Pas fitores së “Movimento 5 Stelle” dhe të Lega në

Nga James Jay Carafano “National Interest” Interesi i ripërtërirë i SHBA-sa ndaj Ballkanit, pasqyron pjesërisht një dëshirë që luftërat në këtë rajon, të mbeten një gjë e së kaluarës. Po aq e rëndësishme, Shtetet e Bashkuara shpresojnë që e ardhmja e Ballkanit Perëndimor, do të jetë ajo e një kontributori

Nga Alon Ben-Meir Çdo President i Shteteve të Bashkuara, nga Truman tek Obama, e ka nderuar dhe është krenuar me kontributin historik të Amerikës në rindërtimin e Europës nga hiri i Luftës së Dytë Botërore, gjë që çoi në themelimin e NATO-s dhe Bashkimit Europian. Ata e bënë këtë, si

Duke parë se Presidenti Trump ka vënë në bangën e tëakuzuarve Gjermaninë dhe aleatët e tjerë, për shkak tëngurrimit të tyre për ta financuar NATO-n në masën e duhur me nevojat e mbrojtjes, demokratët nëUashington kanë nxituar të vihen në krah tëGjermanisë. Siç kanë deklaruar në një komunikatë tëpërbashkët Nancy

Nga Pol Hokenos Gjatë muajve qershor dhe korrik, nëpërmjet një vargu masash, udhëheqësit europianë i fortifikuan kufijtë e Evropës përgjatë perimetrit jugor, në një përpjekje tjetër për të kufizuar emigrimin ilegal drejt kontinentit. Ky aksion përfshin tashmë edhe përpjekjet për të mos lejuar ankorimin nëpër porte të anijeve të shpëtimit të

SHARE

Analiza

Send this to a friend