ANALIZA

Pasojat për: Procesin e paqes, palestinezët, shtetin e Izraelit, rajonin, Evropën, të krishterët në Tokën e Shenjtë dhe vetë qytetin e Jeruzalemit Në një lëvizje të dënuar prej pjesës më të madhe të botës, Donald Trump ka shpallur se SHBA do të njohë Jeruzalemin si kryeqytet të Izraelit. Çfarë do

Nga Robert Farlej Dekada e shkuar ka dëshmuar një shpërthim të artikujve, paneleve dhe seminareve mbi marrëdhëniet ndërmjet objekteve të njohura kulturore dhe sigurisë kombëtare. Nga “Battlestar Galactica” tek “Harry Potter” dhe nga “Star Wars” tek “Game of Thrones”, fiksoni ka krijuar një fjalor për mësimdhënien, angazhimin dhe madje edhe

Cilin variant do të zgjedhë Mbretëria e Bashkuar, atë norvegjez, apo atë kanadez? Zgjedhje e vështirë, ndërkohë që shtohen zërat, si ai i Tony Blair, për një votim të ri. Në Lindjen e Mesme, diçka po “plas” në Jemen, Arabia po miqësohet sërish me Katarin, ndërsa Trumpi mund të ndezë

Diçka nuk ka funksionuar nga pikëpamja ekonomike dhe politike, por ka me të vërtetë shumë pak konsensus, mbi diagnozën dhe kurën. Dikush kërkon opioidë, në formën e një përshtatjeje të shpejtë politike, të tjerë rekomandojnë rikthimin tek parimet fillestare, për të mbajtur fort timonin e varkës shtetërore, përballë deteve me

Zanafilla e nacionalizmit katalanas është e pandashme nga evolucioni i gjuhës dhe i letërsisë, të menduara si instrumenta afirmimi gjeopolitik. Etapat e këtij rrugëtimi historik. Raporti me Madridin dhe Brukselin. 1898 si element themelues Simone Cattaneo Për ta kuptuar zhvillimin e ndjenjës katalaniste dhe të idesë të një kombi katalanas

  Pas pesë javësh traktativash të gjatë dhe intensive, liberalët gjermanë kanë lënë që të dështojë marrëveshja për qeverinë e re gjermane. Sipas Peter Tauber, Sekretar i Përgjithshëm i CDU-së, nuk kishte asnjë motiv tjetër përmbajtësor që e justifikon këtë vendim. Por, në realitet, arësyet e liberalëve janë dhe janë

Gjëja më e rëndësishme për nomenklaturën është pushteti. Jo prona, por pushteti. Borgjezia është klasa me prona dhe për këtë arsye, është klasa në pushtet. Nomenklatura është klasa sunduese dhe për këtë arsye, klasa me prona. Qëllimi është pushteti. Në një sistem kapitalist kleptokratik, prona thjesht të bie vetë në

Ngado të kthehesh, zgjidhja përfshin një asgjësim. Pyetja ëstë kush do të asgjësohet? Nga Bernard Guetta Më 7 nëntor, Donald Trump ishte në Seul. Ishte dita e parë e udhëtimit të tij në Azi, që kishte si temë kryesore ambicjet bërthamore të Koresë së Veriut. Presidenti amerikan dukej optimist. “Unë

Progresi teknologjik është duke e bërë detin e ngrirë të Arktikut, një front të hapur. Si dhe një teatër përplasjeje mes fuqive të mëdha Përparimet e mëdha teknologjike me reflektimet e tyre të menjëhershme në arenën ushtarake industriale, së bashku me ndryshimet e shpejta të klimës, po bëjnë që peizazhi

Nga Bernard Guetta Vetëm tre muaj më parë, kryeministrja polake fliste për “arrogancë dhe mungesë përvoje”, pasi Emmanuel Macron kishte deklaruar se Polonia nuk meriton të ketë liderë, që vënë në dyshim sundimin e ligjit, shtyjnë vendin e tyre “në skajet e historisë së tashme dhe të ardhme të Evropës”.

SHARE

Analiza

Send this to a friend