ANALIZA

Nga Sebastian Mallaby Si duhet t’i përgjigjet populizmit, qendra pragmatike e politikës? Njëra nga përgjigjet, është të pranojë zemërimin që shpreh populizmi, madje deri në pikën e përdorimit të “manualit” të saj të lojërave. Për shembull, rregullat e hapura ndaj emigracionit, përmirësojnë jetën e emigrantëve dhe nxisin rritjen ekonomike. Por

“Rrjeti është shndërruar në një makinë që prodhon padrejtësi dhe ndarje, i ndikuar prej forcave të fuqishme që e shfrytëzojnë për të imponuar agjendën e tyre”. I përdorur nga më shumë se gjysma e popullsisë së botës, Interneti zë tashmë një vend shumë të rëndësishëm në jetën tonë, e si

Nga Robin Young Që nga viti 2000, qeveria e Shteteve të Bashkuara të Amerikës ka shpenzuar 10.5 miliardë dollarë për “Planin Kolumbia”, një program që parashikohej të zhdukte prodhimin e drogës. Por muajin e kaluar, Oganizata e Kombeve të Bashkuara publikoi një raport ku thuhej se prodhimi i kokainës në

Nga Pierre Haski Njëqind vjet më parë, në fund të Luftës së Parë Botërore, planeti ishte në një gjendje të mjerueshme, jo vetëm për shkak të luftës, por edhe për shkak se rendi i së shkuarës, ai i perandorive, ishte shembur pa u zëvendësuar nga një tjetër, më i qëndrueshëm.

Nga John Mueller Mediat kanë prirjen të mbulojë shumë pak gjërat që nuk ndodhin. Për shembull, mbetet ende një mister mbi atë që ka ndodhur me të gjithë ata anëtarë të Shtetit Islamik, të cilët pasi u trajnuan në Lindjen e Mesme, u rikthyen në Evropë, dhe ishin të gatshëm

KUR NISI ALEANCA? Marrëdhënia shkon pas në kohë në fundin e viteve 1930, menjëherë pasi Abdul Aziz ibn Saud konsolidoi fiset ndërluftuese arabe në një Mbretëri. Kompanitë energjetike amerikane kishin zbulluar naftë në Gadishullin Arabik, dhe i kërkuan qeverisë së tyre që të promovonte interesat e tyre, me monarkun e

Brazilianët nuk u besojnë politikanëve. Ata i besojnë kishave dhe ushtrisë, dy institucionet tek të cilat Bolsonaro kërkoi më shumë mbështetje. Me zgjedhjen e tij, Brazili është “një hap më pranë fashizmit” Një vit më parë, Jair Bolsonaro konsiderohej një “klloun” shkruante “O Estado de São Paulo” (Brazil) në një

Mbështetësve dhe kritikëve do u mungojë udhëheqja e saj, “krejt pa skandale”, e drejtë dhe demokratike. Ajo do të ishte shumë mirë në postin ceremonial, por moralisht të rëndësishëm të presidentes – dhe në vitin 2022, ai pozicion do të jetë i lirë Me një deklaratë të shkurtër, “gruaja më

Nga David Brooks Ka gjithmonë një grumbull trupash në vendngjarjet e masakrave. Pavarësisht nëse ndodh në një sinagogë, kishë, klub nate apo shkollë, ekziston gjithnjë një apo më shumë armë, me të cilat është kryer sulmi. Ka gjithmonë të mbijetuar që ngushëllojnë njëri-tjetrin, duke qarë në grupe të vogla jashtë

Mohammed Bin Salman, Princi Trashëgimtar i Arabisë Saudite, është një investitor i fuqishëm në industritë e Silicon Valley, që po integrohet në Saudi Giga Projects. Me një ndryshim kursi amerikan, linja e investimeve saudite, në vend që të drejtohet nga Shtetet e Bashkuara dhe Bashkimi Europian, mund të drejtohet nga

SHARE

Analiza

Send this to a friend