ANALIZA

Njeriu që ka qenë deri tani kryetar i Bashkisë së Firences nuk ka nevojë të dalë nga pallati ku ka punuar katër vitet e fundit, për t’u gjndur përballë fytyrës së autorit të disa frazave që, përcaktojnë në mënyrë të përsosur karakterin e tij të paduruar. “Më mirë të jesh

Një ushtri me 30 mijë vetë. Një biznes prej një miliardë euro në vit. Kështu lobistët kushtëzojnë europarlamentarët. Duke menduar për zgjedhjet Shtete që duhet të rregullojnë imazhin, ose që ndjekin interesa privatë në vend të atyre publikë. Kompani shumëkombëshe që luftojnë për të ndryshuar një direktivë ose për të

Grupi Bilderberg. Komisioni Tripalësh. Komiteti 133. Prapa organizmave më të njohur ndërkombëtarë që zyrtarisht përcaktojnë fatet e botës, ka të tjerë më pak të njohur, por që përfaqësojnë zemrën e vërtetë të vendim-marrjes globale. Sepse, prapa kuintave, lëvizin fijet e ekonomisë dhe të politikës Qeveri, parlamente, banka qendrore, institucione transnacionalë të cdo

Origjinën e krizës, për ata që e kanë harruar, na e kujton Barak Obama: “Një shumicë ukrainasish duan që të integrohen në Europë”. BE, zi zgjedhje qytetërimi, premtim mirëqenieje dhe demokracie. E megjithatë në fund, është një fyerje, ajo që përmendet pafundësisht përballë tragjedisë ukrainase. Ajo përmbledh (me domethënie të

Mikheil Saakashvili Teksa Lojërat Olimpike Dimërore kanë nisur në Sochi, një aleat i ngushtë i Rusisë në Ukrainë po shtyp dhe godet protestuesit që kërkojnë demokracinë. Mund të falesh nëse mendon që ka ardhur ora e triumfit të autokratëve dhe tërheqjes së demokratëve, teksa udhëheqës nga e gjithë bota mblidhen

Shumë njerëz duket se mendojnë që është thjeshtë cështje kohe, para se Kina të marrë frenat e lidershipit botëror. Si, mendojnë ata, do të arrijnë 314 milionë banorët e Amerikës të vazhdojnë në pafundësi të prodhojnë më shumë se sa një popullsi që është mbi 1 miliardë më shumë se

Ish kryeredaktori i El Mundo: “Nofullat e pushtetit janë gjithmonë të hapura për të përtypur, dhe krahu i tij është gjithmonë i shtrirë, që nëse është e mundur të shkatërrojë lirinë e mendimit, fjalës dhe të shkruarit”. Për mua, vërtetësia e këtij pohimi u konfirmua javën që kaloi, kur u

Ishte padyshim mobilizimi më i madh që nga fillimi i vitit. Por, turmat e organizuara nga shoqata “Manif pour tous” nuk arritën të përsërisin suksesin e manifestimeve të vitit 2013 kundër homoseksualëve. Në Paris, manifestuesit ishin 500 mijë sipas organizatorëve, por vetëm 80 mijë sipas llogaritjeve të prefekturës. Ndërsa në

Roger Cohen Ky mund të jetë momenti më i keq në marrëdhëniet gjermano-amerikane, që nga fundi i Luftës së Dytë. Helmi i skandalit të përgjimeve nga SHBA, në mungesë të një kërkese falje nga Uashingtoni, vazhdon të depërtojë në një shoqëri ku e drejta e privatësisë private është një vlerë

Kryebashkiakët, dhe jo presidentët apo mbretërit, do të jenë udhëheqësit e rinj globalë Parag Khanna Cdo pesë vite, Këshilli i Shërbimeve të Fshehtë i SHBA, që këshillon drejtorin e CIA-s, boton një raport në të cilin parashikon pasojat afatgjata të tendencave globale. Në fillim të këtij viti, Këshilli botoi raportin

SHARE

Analiza

Send this to a friend